Έρχεται ηλεκτρικό Renault Twingo

Έρχεται ηλεκτρικό Renault Twingo

Η νέα έκδοση του γαλλικού A-Segment μοντέλου θα παρουσιαστεί το 2020.

Το Renault Twingo το οποίο ανανεώθηκε πρόσφατα μετά από 5 χρόνια στην αγορά, αναμένεται να αποκτήσει και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση μέσα στο 2020 όπως αποκάλυψε στο Autocar ο Ali Kassai, υπεύθυνος προγραμματισμού μοντέλων της γαλλικής εταιρείας.

Ο εξηλεκτρισμός του γαλλικού μοντέλου είναι αναμενόμενος καθώς μοιράζεται την πλατφόρμα και τα μηχανικά του μέρη με το smart ΕQ ForFour. Τα μοντέλα της smart κινούνται με τη βοήθεια ενός ηλεκτροκινητήρα 82 PS (60 kW) και 160 Nm ροπής ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου 17,6 kWh προσφέρει αυτονομία από 145 μέχρι 159 km ανάλογα με την έκδοση αμαξώματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανανεωμένο Renault Twingo

Renault Twingo

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Renault εξετάζει το συγκεκριμένο ζήτημα καθώς το πρωτότυπο Renault Twin'Z του 2013 ήταν αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Σχετικά με τα αίτια της καθυστέρησης, ο Ali Kassai δήλωσε: «Αρχικά σχεδιάζαμε να παρουσιάσουμε ένα ηλεκτρικό Renault Twingo από την αρχή (2014), όμως μετά είδαμε πως δεν υπήρχαν αρκετοί σταθμοί φόρτισης οπότε το καθυστερήσαμε. Στη συνέχεια είχαμε το Zoé και φιλόδοξα σχέδια για την πορεία του.»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Νέο Renault Zoé R135 ZE50 [video]

Το ηλεκτρικό Renault Twingo που θα κυκλοφορήσει του χρόνου, θα τοποθετηθεί στην αγορά ανάμεσα στα Twizy και Zoé, ενώ θα ανταγωνιστεί την τριπλέτα Volkswagen e-Up!Seat Mii electric και Škoda Citigo eV στην κατηγορία A-Segment.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube