node/35680

Επίσημο: Νέο Renault Zoé R135 ZE50 [video]

Ενισχυμένη αυτονομία, ένα ολοκαίνουργιο εσωτερικό και αισθητική εξωτερική αναβάθμιση δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να διατηρήσει το Zoé το ευρωπαϊκό κεκτημένο του.

Έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε που λανσαρίστηκε το Zoé που έγινε γρήγορα best-seller στα EV, στη Γαλλία και στην Ευρώπη. Με διπλάσια δυναμικότητα μπαταρίας από το 2016 και ύστερα από 40.000 πωλήσεις πέρυσι, εφέτος ανανεώθηκε για τρίτη φορά.

Η λέξη «ανανεωμένο» είναι όμως ένας πιο ισχυρός όρος απ’ ό,τι ακούγεται: Η Renault έφτασε να μιλάει ακόμη και για «τρίτη γενιά», εστιάζοντας στις μπαταρίες. Παρόλα αυτά βρισκόμαστε εμπρός σε μια σαφώς σημαντική ανανέωση, αλλά πάντως «ανανέωση», αρχής γενομένης από την αισθητική. Οι προβολείς LED είναι εμπνευσμένοι από το πρωτότυπο e-Sport του 2017 με την οικεία πια φωτεινή υπογραφή «C» για λόγους εναρμόνισης με την υπόλοιπη γκάμα, σε συνδυασμό με έναν όμορφα ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με ανοίγματα που ενσωματώνουν τα φώτα ημέρας. Το σύνολο μαζί με τη φαρδύτερη μάσκα βοηθούν στο να μεγαλώσει το φαινόμενο πλάτος του Zoé, προσδίδοντάς του ταυτόχρονα πιο «premium» εμφάνιση.

Renault Zoé

Στο πίσω μέρος, οι αλλαγές είναι πιο φειδωλές: Τα πανομοιότυπα φώτα εγκατέλειψαν την μπλε εμφάνισή τους εις όφελος των κόκκινων γραμμών με LED, επιλογή που δίνει και μια πιο ώριμη εικόνα. Όσο για τη χρωματική παλέτα της καροσερί, εννέα χρώματα είναι πλέον διαθέσιμα, εκ των οποίων οι τρεις αποχρώσεις είναι νέες: Celadon Blue, Flame Red και Quartz White. Νέα είναι και τα σχέδια για τις ζάντες που έγιναν από 4μπούλονες 5μπούλονες.

Οι διαστάσεις παραμένουν ίδιες σχεδόν στο χιλιοστό, με το μήκος πάντα στα 4,034 m και το μεταξόνιο στα 2.588 mm. Κάτι που σημαίνει ότι η καμπίνα και το πορτμπαγκάζ παραμένουν απαράλλαχτα. Και μπορεί τα 338 lt που ανακοινώνει η Renault για το χώρο αποσκευών να είναι μια καθ’ όλα υπολογίσιμη χωρητικότητα, αλλά και ο χώρος για τα γόνατα των πίσω παραμένει περιορισμένος.

Renault Zoé

Εντούτοις, στην καμπίνα υπάρχουν μερικές από τις μεγαλύτερες εξελίξεις στο ανανεωμένο Zoé: Το ταμπλό είναι πραγματικά ολοκαίνουργιο και στο πνεύμα του νέου Clio V: Κεντρική οθόνη διαμέτρου 9,3” σε φορμάτ πορτραίτου που υποστηρίζει το νέο σύστημα πολυμέσων Easy Link και στάνταρ ψηφιακά όργανα που απεικονίζονται σε μια οθόνης 10”.

Renault Zoé

Η βελτίωση της αντιλαμβανόμενης ποιότητας είναι ορατή ακόμη και από τις φωτογραφίες, με κομψά ένθετα από ύφασμα, πιο καλά φινιρισμένα πλαστικά και άφθονους αποθηκευτικούς χώρους για μικροπράγματα. Εκείνο στο οποίο δεν κάνει αναφορά η Renault είναι για το αν ανασχεδιάστηκε η θέση οδήγησης, προκειμένου να εξαλείψει το εκνευριστικά τοποθετημένο χαμηλά τιμόνι έναντι του πολύ ψηλά τοποθετημένου εδράνου στο κάθισμα.

Νέα μπαταρία 52kWh για 390 km αυτονομία
Όπως δηλώνει το καινούργιο του όνομα «ZE50», το νέο Zoé εξέλιξε ανάλογα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του για να παραμείνει σε ανταγωνιστικό επίπεδο έναντι των νέων ελεύσεων στην κατηγορία των ηλεκτρικών σουπερμίνι. Έτσι απέναντι στο Peugeot e-208 και το Opel Corsa-e που φορούν ηλεκτρομοτέρ 136 PS και μπαταρία 50kWh, ο Ρόμβος διατηρεί το διατηρεί Zoé R110 με τα 110 άλογα και προσθέτει στην γκάμα το νέο R135 όχι απλώς για να αμβλύνει, αλλά για να εξαφανίσει τη διαφορά: 136 PS λοιπόν για το Groupe PSA, 135 για το Groupe Renault. Και χωρητικότητα 52kWh ή 11kWh παραπάνω για μια μπαταρία που είναι μόλις 21 kg βαρύτερη -326 έναντι 305 kg του ZE40.
Renault Zoé
Το νέο Zoé ευθυγραμμίζεται επίσης με τις μεθόδους φόρτισης. Έτσι, ανοίγοντας τη θύρα που βρίσκεται πίσω από το σήμα στη μάσκα, ανακαλύπτουμε ότι το βύσμα Type 2 διαθέτει την «ενίσχυση» ακριβώς κάτω από έναν πρόσθετο ρευματολήπτη δύο ακίδων για να σχηματίσει μια πρίζα Combo CCS. Η νέα γραμμή στο δυναμικό φόρτισης του Zoé επιτρέπει ταχεία φόρτιση συνεχούς ρεύματος μέχρι 50 kW, ισχύς με την οποία το αυτοκίνητο μπορεί να ανακτήσει αυτονομία 150 km σε 30 λεπτά. Είναι αλήθεια ότι οι δύο ξαδέρφια του Groupe PSA μπορούν να φτάσουν σε ισχύ φόρτισης μέχρι τα 100 kW, αλλά το Zoé το αντισταθμίζει με μεγαλύτερη απόδοση, ανακοινώνοντας αυτονομία 390 km κατά WLTP, έναντι 330 έως 340 km για τους ανταγωνιστές του. Στο σπίτι, σε Wallbox των 7,4 kW, θα χρειαστούν 9h και 25’ για την πλήρη φόρτιση, δύο ώρες περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν.

Renault Zoé

Δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα δοκιμάσουμε το αυτοκίνητο στην Ελλάδα, αλλά στα χαρτιά φαίνεται ότι το Zoé R135 ZE50 έχει κάνει σημαντική πρόοδο. Έτσι, για το σπριντ των 0-100 km/h χρειάζεται λιγότερο από 10” και για τη ρεπρίζ 80-120 km/h χρειάζεται 7,1” έναντι 11,4” και 9,3” αντίστοιχα για το R110. Τώρα υπάρχουν επίσης δισκόφρενα πίσω, τα οποία επέτρεψαν την τοποθέτηση ηλεκτρικού χειρόφρενου. Επίσης, ο μοχλός ταχυτήτων προσφέρει πλέον και λειτουργία «Β» για μεγαλύτερη ανάκτηση ενέργειας όταν σηκώνεις το πόδι από το γκάζι, επιτρέποντας σχεδόν την «κατάργηση» του πεντάλ του φρένου κατά τη διαδικασία της επιβράδυνσης.

Renault Zoé

Ο εξοπλισμός του νέου Zoé έχει αναβαθμιστεί με την προσθήκη πολλών νέων βοηθημάτων οδήγησης, όπως η ειδοποίηση τυφλών σημείων, τη διατήρηση της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας, την αναγνώριση των σημάτων του ΚΟΚ και την αυτόματη εναλλαγή της μεσαίας και της μεγάλης σκάλας στα φώτα. Όπως αρμόζει μάλιστα σε ένα αυτοκίνητο πόλης, προστέθηκαν εμπρός και πλευρικά ραντάρ στάθμευσης για να συμπληρώσουν το πίσω και την κάμερα οπισθοπορείας, καθώς και ένα αυτοματοποιημένο σύστημα στάθμευσης, Easy Park Assist.

Renault Zoé

Το εμπορικό λανσάρισμα του Renault ZE R130 ZE50 έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οπότε είναι ακόμα λίγο νωρίς για να έχουμε την επίσημη τιμή. Ωστόσο, θα είναι δύσκολο να ταιριάξουν με εκείνη του Peugeot e-208, η οποία ξεκινά από τις €32.100 (στη Γαλλία), που είναι περίπου η ίδια τιμή με το σημερινό R110 ZE40 (πάλι στη Γαλλία). Το νέο Zoé όμως θα διατηρήσει το πλεονέκτημα ότι θα μπορεί να αγοραστεί με μίσθωση των μπαταριών, κάτι που μειώνει την τιμή αγοράς κατά € 9.000, επιλογή που προτιμάται σήμερα από το 90% των Γάλλων πελατών του.

node/39108

Honda: Έρχονται περισσότερα μοντέλα με περιπετειώδη εμφάνιση όπως το Jazz Crosstar

Για εκείνους που δεν θέλουν να αγοράσουν SUV αλλά διατηρούν ένα δραστήριο τρόπο ζωής.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Honda: Έρχονται περισσότερα μοντέλα με περιπετειώδη εμφάνιση όπως το Jazz Crosstar

Το Jazz Crosstar, δηλαδή η περιπετειώδης έκδοση του νέου Jazz, θα ανοίξει το δρόμο και για άλλα μοντέλα της Honda με εμφάνιση που θα παραπέμπει σε SUV, καθώς η ιαπωνική φίρμα αναγνωρίζει την αυξημένη ζήτηση τους από το κοινό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Νέο Honda Jazz

Όπως δήλωσε ο Takeki Tanaka, υπεύθυνος εξέλιξης του Honda Jazz: «Η ζήτηση για συμπαγή πολυχρηστικά οχήματα είναι μια νέα μόδα, και στο μέλλον θα έχουμε μερικές εκδόσεις σε αυτή την κατεύθυνση. Οι αγοραστές του Jazz ανήκουν σε πολλά διαφορετικά ηλικιακά γκρουπ, και μας ενδιέφερε συγκεκριμένα να ικανοποιήσουμε πελάτες που ενδιαφέρονται για προηγμένη τεχνολογία και ένα δραστήριο τρόπο ζωής. Αυτό ήταν το κίνητρό μας για την εξέλιξη του Crosstar.»

«Μερίδα του αγοραστικού κοινού δεν συμμερίζεται την ανάγκη για SUV, λόγω του μεγάλου όγκου και του μειονεκτήματος στην οικονομία καυσίμου. Αυτοί είναι οι πελάτες που δεν θα ήθελαν ένα hatchback ή ένα saloon, αλλά προτιμούν να ξεχωρίζουν με ένα όχημα που να επικοινωνεί προς τα έξω τον δραστήριο τρόπο ζωής τους, και σε αυτούς πιστεύουμε πως το Crosstar ταιριάζει ιδανικά.»

Εκτός από τη Honda, αρκετοί άλλοι κατασκευαστές δείχνουν να ακολουθούν την τάση της αγοράς για μοντέλα crossover, όπως η Subaru με το XV, η Ford με τα Fiesta Active και Focus Active, η KIA με το xCeed, η Toyota με το Corolla Trek και η Audi με το A1 Citycarver.

[Πηγη: Autocar]

node/39106

Αυτό είναι το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Renault

Στόχος να εξοικονομηθούν € 2 δισ. - Το σχέδιο προβλέπει μείωση παραγωγής, οικονομίες κλίμακος και κόψιμο 15.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως. 

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Αυτό είναι το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Renault

Λίγες μόνον μέρες πριν, ουπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire δήλωνε ότι η Renault θα μπορούσε να βγει εκτός λειτουργίας εάν δεν πάρει βοήθεια πολύ σύντομα για να αντιμετωπίσει την πτώση τζίρου από την κρίση του κοροναϊού, προσθέτοντας επίσης ότι η αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να προσαρμοστεί στην νέα κατάσταση.

Σήμερα έρχεται στο φως όλο το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας το οποίο στοχεύει στην εξοικονόμηση του όχι και τόσο ευκαταφρόνητου ποσού των €2 δισ. παγκοσμίως. 
Οι βασικοί άξονες του σχεδίου αυτού είναι η μείωση της παραγωγής κατά 20%, η αναθεώρηση της δραστηριότητας έξι εργοστασίων και -ως αποτέλεσμα των παραπάνω - το κόψιμο περίπου 15.000 θέσων εργασίας.
Ο χρονικός ορίζοντας της υλοποίησης του σχεδίου είναι ορίζοντας τριετίας με τη Renault να αναθεωρεί πλήρως τις επιχειρησιακές της δραστηριότητες, στοχεύοντας πλέον στην ηλεκτροκίνηση και στην καινοτομία. Δυνατό χαρτί της μάρκας θα παραμείνουν τα ελαφρά επαγγελματικά, τομέας στον οποίο οι εμπορικές της επιδόσεις είναι εξαιρετικές. 

ren

Σε ό,τι αφορά στις περικοπές θέσεων εργασίας, η Renault ανακοίωσε ότι αυτές θα γίνουν μέσω προγράμματος εθελουσίας εξόδου, αλλά πάντα σε συνεργασία με τους συλλόγους εργαζομένων και τους κοινωνικούς φορείς, ενώ θα υλοποιήσει και πρόγραμμα μετεκπαίδευσης και κινητικότητας εργαζομένων. 
Υπόλογίζεται ότι στη Γαλλία θα χαθούν πάνω απο 4.600 θέσεις εργασίας και άλλες 10.000 περίπου σε όλο τον κόσμο. 

Παράλληλα, μέσα από το νέο μοντέλο δράσης της Συμμαχίας (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ λεπτομέρειες) θα της δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί κοινά εξαρτήματα με τα υπόλοιπα μέλη της Συμμαχίας, πετυχαίνοντας σημαντικότατες οικονομίες κλίμακος. 

Σε ό,τι αφορά στα εργοστάσια, αυτά σε Ρουμανία και Μαρόκο θα δουν την παραγωγικότητά τους να «παγώνει», ενώ στο μικροσκόπιο θα τεθεί και η χρησιμότητα των εργοστασίων που διατηρεί η εταιρεία στη Ρωσία. 
Το εργοστάσιο στη Dieppe μάλλον θα κλείσει μετά το τέλος της παραγωγής της Alpine A110, ενώ τα άλλα δύο σε Douai και Maubeuge τίθενται και αυτά στο μικροσκόπιο με σκοπό τη δημιουργία ενός κέντρου ελαφρών φορτηγών και ηλεκτρικών οχημάτων στη Βόρεια Γαλλία. Ακόμη θα επανεξεταστεί αν συντρέχει λόγος ύπαρξης του εργοστασίου στο Fonderie de Bretagne.

alpine

Επίσης, οι δραστηριότητας του εργοστασίου στο Choisy-le-Roi θα μεταφερθούν σε αυτό του Flins, ενώ όπως ανακοινώθηκε η Renault θα δώσει πίσω στην κινεζική Dongfeng το μερίδιο που κατέχει στην μέχρι σήμερα κοινή τους εταιρεία, την Dongfeng Automotive Company.

Να θυμίσουμε επίσης ότι η γαλλική κυβέρνηση βρισκόταν πριν λίγες μέρες σε συζητήσεις με τη διοίκηση της εταιρείας για δάνειο ύψους €5 δισ., βάζοντας όμως ως βασική προϋπόθεση πολλές από τις εκτός συνόρων δραστηριότητες της εταιρείας να επιστρέψουν στη Γαλλία.