Επίσημο: Ανανεωμένα smart EQ fortwo και forfour

Επίσημο: Ανανεωμένα smart EQ fortwo και forfour

Η γκάμα της smart αποτελείται πλέον αποκλειστικά από ηλεκτρικά μοντέλα.

Η smart παρουσίασε επίσημα τα ανανεωμένα EQ fortwo coupé και cabrio και EQ forfour με τα οποία θα ξεκινήσει η νέα εποχή της καθώς είναι η πρώτη εταιρεία που έκανε την πλήρη μετάβαση από τα θερμικά μοτέρ σε αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

smart forfour

Αισθητικά οι μεγαλύτερες επεμβάσεις εντοπίζονται στη μάσκα. Στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα του forfour βρίσκουμε μια διάτρητη γρίλια με ενσωματωμένα προβολάκια και δύο πλευρικές εισαγωγές αέρα. Τα φώτα απέκτησαν σύγχρονα γραφικά full-LED (προαιρετικά) ενώ το ρύγχος έχει ένα ελαφρύ φούσκωμα πάνω στο οποίο κάθεται το έμβλημα της smart (ολογράφως) δίνοντας στο μοντέλο ένα πιο καθαρό look.

smart fortwo

Το fortwo ξεχωρίζει από το μεγαλύτερο αδερφάκι του καθώς οι δύο πλευρές της γρίλιας και οι πλευρικές εισαγωγές αέρα έχουν αντίθετη κλίση, ενώ τα προβολάκια είναι μετατοπισμένα βρίσκονται πιο κοντά στις άκρες του προφυλακτήρα. Κατά τα άλλα και αυτό επωφελείται από τα νέα φώτα, έμβλημα και καπό..

Στο πίσω μέρος οι αλλαγές περιορίζονται στα νέα γραφικά LED των φωτιστικών σωμάτων με τέσσερα τριγωνικά στοιχεία και λευκά φλας, τα οποία υιοθετούνται από όλα τα μοντέλα της smart.

smart fortwo cabrio

Όλα τα smart κινούνται με τη βοήθεια ενός ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 82 PS (60 kW) και 160 Nm ροπής (όπως και πριν), ο οποίος στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Χάρη σε αυτόν το EQ fortwo coupé επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 11,6", το EQ fortwo cabrio σε 11,9" και το EQ forfour σε 12,7". Όσο για την τελική ταχύτητα, αυτή περιορίζεται στα 130 km/h.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου 17,6 kWh προσφέρει αυτονομία από 145 μέχρι 159 km ανάλογα με την έκδοση αμαξώματος, ενώ με τη βοήθεια του προαιρετικού φορητού ταχυφορτιστή 22 kW, η φόρτιση από το 10% στο 80% της ενέργειας γίνεται σε λιγότερο από 40 λεπτά. Για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες να ξεπεράσουν το "range-anxiety", η smart σχεδίασε μια εφαρμογή η οποία επιτρέπει την οργάνωση των διαδρομών από το smartphone και την εύρεση σταθμού φόρτισης.

smart

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι γνώριμη όμως η smart κάνει λόγω για περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους και νέα διεπαφή για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Τα ανανεωμένα smart θα είναι διαθέσιμα σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού - passion, pulse και prime - με τρία επιπλέον πακέτα εξοπλισμού - Advanced, Premium και Exclusive. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε τιμές οι οποίες αναμένεται να κυμανθούν κοντά στα επίπεδα των υφιστάμενων ηλεκτρικών smart.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube