Επίσημο: Νέο SEAT Mii electric

Επίσημο: Νέο SEAT Mii electric

Θα παρουσιαστεί στο Όσλο το φθινόπωρο με τιμή που θα ξεκινά λίγο πάνω από τις € 20.000.

Το νέο SEAT Mii electric θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της μάρκας και θα ξεκινήσει την καριέρα του από το Όσλο. Η τιμή του θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως η βασική του έκδοση θα ξεκινά περίπου από τα € 20.000.

Επί της ουσίας, το ηλεκτρικό SEAT Mii είναι η… ισπανική εκδοχή του πρόσφατα παρουσιασθέντος Škoda Citigo eV. Έτσι, χρησιμοποιεί μια μπαταρία 36, 8kWh και τον ηλεκτρικό κινητήρα που παράγει ισχύ 81 ίππων και 212 Nm ροπής. Όπως και το Škoda, το Mii έχει μια αυτονομία περίπου 260 χιλιομέτρων, με το «τυπικό» 0-100 km/h να απαιτεί 7,6’’ την ώρα που η τελική ταχύτητα φτάνει τα 130 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Test drive: VW e-up! powered by Protergia

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους χρόνους φόρτισης, αυτοί είναι παρεμφερείς με του Skoda. Έτσι σε μια συμβατική οικιακή παροχή (7,2 kW ) η μπαταρία ολοκληρώνει την φόρτισή της σε 4 περίπου ώρες, ενώ σε έναν ταχυφορτιστή CCS 40kW απαιτείται μια ώρα για να φορτιστεί η μπαταρία στο 80% της χωρητικότητάς της.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει σύστημα ελέγχου ταχύτητας, LED φώτα ημέρας, αισθητήρες στάθμευσης, μπάκετ καθίσματα και όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, συμπεριλαμβανομένου και του συστήματα προειδοποίησης για αλλαγή λωρίδας και αυτού αναγνώρισης της οδικής σήμανσης.

Το ηλεκτρικό Mii θα είναι επίσης το πρώτο μοντέλο SEAT που προσφέρεται με το SEAT CONNECT, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να βλέπουν τα δεδομένα του αυτοκινήτου, την πρόοδο της φόρτισης της μπαταρίας, αλλά και να ελέγχουν κάποιες λειτουργίες (φώτα, κλιματισμός, κτλ), μέσω μιας ειδικής εφαρμογής για smartphone.

Το ηλεκτροκίνητο Mii θα ακολουθήσουν και άλλα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της SEAT, όπως μια έκδοση παραγωγής του concept el-Born, μιας plug-in υβριδικής έκδοσης της επόμενης γενιάς Leon, αλλά και μιας έκδοσης υψηλών επιδόσεων με την υπογραφή της Cupra.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube