Ανανεωμένο Renault Twingo

Ανανεωμένο Renault Twingo

Το γαλλικό A-Segment μοντέλο φρεσκάρεται για να αντιμετωπίσει καλύτερα τον ανταγωνισμό

H Renault παρουσίασε το ανανεωμένο Twingo το οποίο μετά από 5 χρόνια δέχεται αισθητικές επεμβάσεις, προσθήκες στον εξοπλισμό και κινητήρες με βελτιωμένη απόδοση.

Ξεκινώντας από την εμφάνιση, το εμπρός μέρος έγινε πιο μοντέρνο χάρη στη νέα γρίλια και τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με πιο κομψές εισαγωγές αέρα. Τα LED φώτα ημέρας σχήματος C, ενσωματώνονται πλέον στα φωτιστικά σώματα, αντικαθιστώντας τα κυκλικά προβολάκια.

Renault Twingo Facelift

Στο προφίλ τα πλαστικά προστατευτικά είναι πλέον βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος με λεπτομέρειες από χρώμιο στις πλουσιότερες εκδόσεις. Πίσω, οι αλλαγές περιορίζονται στα LED γραφικά των φωτιστικών σωμάτων και το νέο προφυλακτήρα με πιο απλή γραμμή.

Επίσης, στη χρωματική παλέτα προστέθηκαν δύο νέες αποχρώσεις, Mango Yellow και Quartz White, ενώ προσφέρονται και νέα σχέδια τροχών διαμέτρου 15'' και 16''. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το Twingo έχει χαμηλώσει κατά 10mm για καλύτερη αεροδυναμική με οφέλη στην κατανάλωση καυσίμου.

Η καμπίνα απέκτησε νέα οθόνη αφής 7 ιντσών με υποστήριξη Android Auto και Apple Carplay, πιο ποιοτικές επενδύσεις σε ταμπλό και πόρτες, μία νέα ποτηροθήκη στην κεντρική κονσόλα, ντουλαπάκι συνοδηγού με πορτάκι, και θύρες USB και Aux-in.

Renault Twingo facelift

Από πλευράς κινητήρων, το Twingo θα διατίθεται με ανανεωμένους τρικύλινδρους κινητήρες προδιαγραφών Euro 6D.

Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας 998 cc βγαίνει σε δύο εκδόσεις ισχύος: SCe 65 (65 PS) και SCe 75 (75 PS και 9,4 kgm ροπής) ενώ υπάρχει και ο υπετροφοδοτούμενος TCe 95 (95PS και 13,8 kgm ροπής) με χωρητικότητα 898 cc. Και οι τρεις συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων ενώ αποκλειστικά με τον TCe 95 διατίθεται και το αυτόματο κιβώτιο EDC διπλού συμπλέκτη με έξι ταχύτητες.

Το ανανεωμένο Twingo θα παρουσιαστεί στην έκθεση Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο, μαζί με το ολοκαίνουριο Renault Clio V.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test Drive: Renault Twingo 0.9 Energy TCe 90 EDC

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube