H Renault έστειλε το Twizy στην Κορέα

H Renault έστειλε το Twizy στην Κορέα

Το τετράκυκλο της Billancourt δεν συναρμολογείται πλέον στην Ισπανία, στο Valladolid, αλλά στη Νότια Κορέα. Μετακίνηση που μεγαλώνει το αποτύπωμά του σε άνθρακα πριν καν πατήσει το δρόμο.

Αποτέλεσμα της σημαντικής ζήτησης στη Νότια Κορέα, η παραγωγή του Renault Twizy μεταφέρθηκε τελικά στο Busan. Μέχρι σήμερα, το Twizy συναρμολογείτο στην Ισπανία, στο εργοστάσιο της Renault στο Valladolid, τόσο για την Ευρώπη όσο και για τις διεθνείς εξαγωγές. Και καθώς η Νότια Κορέα φαίνεται να είναι πιο απαιτητική αγορά για το γαλλικό τετράκυκλο απ’ ό,τι η Γαλλία και η υπόλοιπη Γηραιά Ήπειρος, η Renault λογικά αποφάσισε να στείλει τη συναρμολόγηση του Twizy στη Νότια Κορέα.

Αυτός που θα διαχειριστεί τη βιομηχανική παραγωγή του Twizy, που ταξινόμησε περίπου 1.200 αυτοκίνητα το πρώτο 6μηνο στη Νότια Κορέα, είναι ένας προμηθευτής της Renault Samsung.

Renault Twizy Cargo

Να θυμίσουμε ότι το Twizy λανσαρίστηκε το 2012 και έχει δύο εκδόσεις, ανάλογα με το όριο ταχύτητας και την άδεια που απαιτείται για να το οδηγήσεις. Η παραλλαγή Cargo είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις αστικές εταιρείες ταχυμεταφορών, με πορτμπαγκάζ 180 lt και δυνατότητα φόρτωσης μέχρι και 75 kg φορτίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube