Drag Race: Volkswagen Golf R εναντίον του τετρακίνητου ανταγωνισμού [video]

Drag Race: Volkswagen Golf R εναντίον του τετρακίνητου ανταγωνισμού [video]

Η κορυφαία έκδοση του VW Golf απέναντι στις εκδόσεις επιδόσεων των premium μικρομεσαίων.

Η έλευση του VW Golf R έχει φέρει ανακατατάξεις στην κατηγορία των τετρακίνητων hot hatch και το βρετανικό Carwow διοργάνωσε ένα παραδοσιακό Drag Race για να δει ποιο μοντέλο είναι το ταχύτερο στην ευθεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: VW Golf VIII R

Δίπλα στο VW Golf R (320 PS / 420 Nm) παρατάχθηκαν οι εκδόσεις επιδόσεων των premium C-Segment μοντέλων όπως η BMW M135i xDrive (306 PS / 450 Nm), η Mercedes-AMG A 35 4MATIC (306 PS / 400 Nm), και το συγγενικό Audi S3 Sportback (310 PS / 450 Nm).

Παρόλο που το VW Golf R δεν βασίζεται σε premium μοντέλο, η τιμή του στη Μ.Βρετανία είναι λίγο υψηλότερη από τα οχήματα που προαναφέραμε, και σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του, μπορούμε να πούμε ότι τοποθετείται ακριβώς απέναντί τους. Είναι γνωστό εξάλου πως τα hot hatch της μικρομεσαίας κατηγορίας είναι προσθιοκίνητα, οπότε δύσκολα θα μπορούσαν να κοντράρουν το τετρακίνητο Golf (για την προσθιοκίνητη κατηγορία υπάρχουν άλλωστε και οι εκδόσεις GTI, GTD, GTE και GTI Clubsport).

Χωρίς να θέλουμε να προδώσουμε το αποτέλεσμα, το πλεονέκτημα ισχύος είναι ξεκάθαρο, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η ενδοοικογενειακή κόντρα του Volkswagen Group μεταξύ Audi S3 Sportback και VW Golf R. Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια πως το επερχόμενο Audi RS 3 Sportback αναμένεται σημαντικά ταχύτερο, όμως η υψηλή τιμή του θα το κατατάξει στα επίπεδα της πανίσχυρης και μέχρι στιγμής κορυφαίας Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+.

[Πηγή: Carwow]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube