Η αγωνιστική του έκδοση του Audi RS 3 [video]

Η αγωνιστική του έκδοση του Audi RS 3 [video]

Το επιθετικό bodykit του αγωνιστικού Audi RS 3 LMS μας προετοιμάζει για την έκδοση δρόμου.

Η Audi Sport παρουσίασε το νέο RS 3 LMS, δηλαδή την αγωνιστική έκδοση του επερχόμενου RS 3 Sedan που θα είναι διαθέσιμη για ιδιωτικές συμμετοχές στα πρωταθλήματα TCR. Η Audi Sport κατασκεύασε 180 μονάδες του Audi RS 3 LMS πρώτης γενιάς μεταξύ 2016 και 2020, με 3.105 εμφανίσεις σε σε 1.051 αγώνες και 279 νίκες.

Σχεδιαστικά, το νέο RS 3 LMS βασίζεται στην τέταρτη γενιά Audi A3 Sedan με εκτενέστατες επεμβάσεις στο αμάξωμα για βέλτιστη αεροδυναμική στην πίστα. Οι υπολογισμοί μάλιστα δεν έγιναν σε αεροδυναμική σήραγγα αλλά μέσω προσομοιώσεων ακριβείας σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το επιθετικό bodykit περιλαμβάνει πολλαπλές εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα με αντισυμβατικό μοτίβο, δύο μεγάλες εσοχές στο καπό, φουσκωμένα εμπρός και πίσω φτερά, διαχύτη, κεντρική απόληξη της εξάτμισης και μια σταθερή αεροτομή στην ουρά. Όλα αυτά τονίζονται ακόμη περισσότερο από την αγωνιστική φορεσιά της Audi Sport που συνδυάζει λευκό, κόκκινο και μαύρο ματ.

Η εμφάνιση του LMS μας δίνει μια γεύση από το επερχόμενο RS 3 Sedan που θα αποτελεί τη ναυαρχίδα της γκάμας A3 στο κομμάτι των επιδόσεων - παρόλο που η έκδοση δρόμου θα έχει πιο ήπια σχεδιαστική προσέγγιση σε ορισμένα σημεία.

Audi RS 3 LMS

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο αναβαθμισμένος τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2,0 λίτρων (EA888) που αποδίδει 340 PS και 420 Nm. Το μοτέρ συνεργάζεται με βελτιωμένο σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων της Hewland που στέλνει την κίνηση στους εμπρός τροχούς με τη βοήθεια διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης (όπως καθορίζουν οι κανονισμοί του πρωταθλήματος). Αναβαθμίσεις έχουν γίνει επίσης στο στήσιμο της ανάρτησης, στην ασφάλεια και στην εργονομία του εσωτερικού.

Η έκδοση δρόμου του Audi RS 3 θα διαφέρει σημαντικά όσον αφορά τα μηχανικά μέρη καθώς όπως γνωρίζουμε θα φορά τον πεντακύλινδρο υπερτροφοδοτουμενο κινητήρα 2.5 TFSI σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic, σύστημα τετρακίνησης quattro και ενεργή ανάρτηση.

Οι πωλήσεις του Audi RS 3 LMS θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2021. Όσο για την έκδοση παραγωγής του Audi RS 3, αυτή αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στο έτος.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube