Επίσημο: Νέα Audi S3 Sportback και S3 Sedan [video]

Επίσημο: Νέα Audi S3 Sportback και S3 Sedan [video]

Tα ολοκαίνουργια S3 Sportback και S3 Sedan έρχονται σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της γκάμας του Α3 που ήδη οδηγήσαμε σε Sportback και είδαμε σε μπερλίνα, με ελαφρά αυξημένη ισχύ στα 310 άλογα.

Ύστερα από το πρόσφατο λανσάρισμά του, το νέο Audi A3 ενισχύει ακόμα περισσότερο την παρουσία του στην αγορά με αυτή την πρώτη σπορ έκδοση «S». Και κατά τα ειωθότα, το νέο S3 παρουσιάζεται με τις δύο εκδοχές του κόμπακτ αυτοκινήτου του Ingolstadt, σε 4θυρη μπερλίνα (Audi S3 Sedan) και 5θυρο Sportback. Προφανώς, οι τεχνικές προδιαγραφές και των δύο εκδοχών θα είναι πανομοιότυπες.

Το S3 παραμένει στο αναμενόμενο επίπεδο που το έχουμε συνηθίζει. Ο 4κύλινδρος κινητήρας 2.0 TFSI αποδίδει 310 άλογα, δηλαδή μόνο δέκα ίππους περισσότερο από την προηγούμενη έκδοση. Εδώ να θυμίσουμε ότι η τελευταία αρχικά είχε λανσαριστεί με 300 PS, στη συνέχεια ανέβηκε στους 310 για να επιστρέψει τελικά στους 300 ίππους με την αναβάθμιση του μοτέρ στο πρότυπο WLTP . Με 310 ίππους λοιπόν, το νέο S3 είναι ονομαστικά πιο ισχυρό από τις BMW M135i και Mercedes-AMG A 35 κατά τέσσερα άλογα.

Audi S3

Η μέγιστη ταχύτητα του νέου Audi S3 περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, ενώ χρειάζεται κατά το εργοστάσιο 4,8” για το σπριντ των 0-100 km/h. Φυσικά διαθέτει τετρακίνηση quattro, αυτόματο διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο S tronic με επτά σχέσεις, ενώ η ανάρτηση είναι χαμηλότερη κατά 1,5 πόντο σε σχέση με τα στάνταρ Α3.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πρώτη γνωριμία με το νέο Audi A3 Sportback

Όσον αφορά την εμφάνιση, οι νεωτερισμοί του ή καλύτερα τα διαφοροποιά στοιχεία είναι διακριτικά σε σύγκριση με την έκδοση S Line του Α3. Το πιο ορατό είναι στο πίσω μέρος του S3, με τον διαχύτη και τη τετράμπουκη εξάτμιση. Στο εμπρός μέρος, η μάσκα διαθέτει νέα γρίλια και τις οριζόντιες σχισμές που εμφανίζονται κάτω από το χείλος του καπό.

Audi S3

Οι βασικές εκδόσεις έχουν ασημένιο καβούκι στους πλευρικούς καθρέφτες και οι 18άρες ζάντες αποκαλύπτουν από πίσω τους δαγκάνες φρένων σε μαύρο χρώμα… που προαιρετικά μπορούν να γίνουν κόκκινες, όπως και οι ζάντες να ανέβουν κατά μια ίντσα, στις 19”.

Στην καμπίνα, το πιο χτυπητό στοιχείο είναι τα μονοκόμματα σπορ καθίσματα (ενσωματωμένο προσκέφαλο), ενώ η ταπετσαρία μπορεί να επιλεγεί με μοτίβο «κερήθρας».

Audi S3

Προσώρας δεν γνωρίζουμε πότε ξεκινούν στην Ελλάδα οι πρώτες παραδόσεις. Κάτι που όμως εκτιμούμε ότι θα γίνει τον προσεχή Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube