Volkswagen, αναστολή παραγωγής πολλών EV

Volkswagen, αναστολή παραγωγής πολλών EV

Η Volkswagen αναγκάζεται για άλλη μια φορά να σταματήσει την παραγωγή των ηλεκτρικών λόγω έλλειψης ηλεκτροκινητήρων. Τo Zwickau και το Emden όπου συναρμολογούνται τα ID.4, ID.5, ID.7 και Audi Q4 e-tron έχουν σταματήσει.

Volkswagen

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή σε πολλές γραμμές παραγωγής λόγω «έλλειψης ηλεκτροκινητήρων».

Η εταιρεία του Wolfsburg αντιμετωπίζει δυσκολίες στην αλυσίδα του εφοδιασμού. Όπως συνέβη και τον Νοέμβριο του 2023. Αυτή τη φορά επηρεάζονται δύο εργοστάσια, του Zwickau και του Emden. Στο πρώτο σταμάτησε η συναρμολόγηση των ID.4, ID.5, Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron.

Στο Zwickau, η κατασκευή του ID.3 και του Cupra Born δεν επηρεάζεται επί του παρόντος, καθώς σε αυτά συνεχίζει να τοποθετείται ο APP310 των 150 kW

Volkswagen

Στο Emden, από τη διακοπή επηρεάζονται τα ID.4 και ID.7. Μια κατάσταση που θα μπορούσε να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Δευτέρα, 11 Μαρτίου. Πρόκειται για μια συμφόρηση που θα μπορούσε να εξηγηθεί από το γεγονός ότι ο κινητήρας APP310 των 150 kW που χρησιμοποιείτο μέχρι τώρα σε αρκετά μοντέλα του Ομίλου Volkswagen αντικαθίσταται σταδιακά από τον νέο APP550. Ένας ηλεκτροκινητήρας νέας γενιάς που υπόσχεται να «αλλάξει τα πάντα».

O APP550 αποδίδει περισσότερη ισχύ (210 kW/286 PS) καθώς και πιο ενδιαφέρουσα ροπή, 550 Nm έναντι των 310 Nm του παλιού APP310. Σύμφωνα με τον γερμανικό κολοσσό, ο νέος ηλεκτροκινητήρας είναι και πιο αποδοτικός, γεγονός που αυξάνει την αυτονομία. Αλλά όπως μπορούμε να δούμε, η αλυσίδα εφοδιασμού διαταράσσεται στο εργοστάσιο εξαρτημάτων του Kassel, όπου κατασκευάζεται ο APP550.

Volkswagen

Συνεπώς, ο αριθμός των ηλεκτρικών κινητήρων που θα παραδοθούν σε εργοστάσια συναρμολόγησης θα είναι μικρότερος από τον αρχικό προγραμματισμό. Η Volkswagen διευκρινίζει ότι οι διαθέσιμοι APP550 θα παραδοθούν κατά προτεραιότητα στο Emden, έτσι ώστε να μην διακυβεύεται η αύξηση της παραγωγής του ID.7. Όμως ο όμιλος γνωρίζει ότι το εργοστάσιο δεν μπορεί να συνεχίσει την παραγωγή χωρίς διακοπή.

Στο Zwickau, η κατασκευή του ID.3 και του Cupra Born δεν επηρεάζεται επί του παρόντος, καθώς σε αυτά τα δύο μοντέλα συνεχίζει να τοποθετείται ο APP310 των 150 kW.

Volkswagen

Η Volkswagen είχε αναστείλει και πριν από τέσσερις μήνες την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Zwickau και ξανά τον Δεκέμβριο, αλλά για άλλο λόγο. Το φθινόπωρο του 2023, η μάρκα ανέφερε χαμηλή ζήτηση. Ένα πρόβλημα που δεν φαίνεται πλέον να σχετίζεται με την αναστολή της παραγωγής.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube