Η τουρκική Togg σχεδιάζει να έρθει στην Ευρώπη από το 2025

Η τουρκική Togg σχεδιάζει να έρθει στην Ευρώπη από το 2025

Η τουρκική μάρκα Togg έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα στην εθνική αγορά της. Με τη διεθνή επέκταση να μην είναι ακόμη η Νο 1 προτεραιότητά της. Η άφιξη στην Ευρώπη δεν θα πραγματοποιηθεί πριν από το 2025.

Togg T10X

Ο εθνικός κατασκευαστής της Τουρκίας, η Togg, λανσάρισε στην τοπική αγορά το ηλεκτρικό SUV του, το T10X, την περασμένη άνοιξη.

Μέχρι στιγμής, τα πράγματα φαίνονται να πηγαίνουν αρκετά καλά για την εταιρεία με περισσότερα από 15.000 αυτοκίνητα να έχουν ήδη παραδοθεί. Και πιθανώς να φτάσουν κοντά στα 20.000 πριν από το τέλος του έτους. Μια μάλλον κολακευτική επίδοση για ένα αρκετά ακριβό μοντέλο και σε μια αγορά που δεν είναι ακόμα προσανατολισμένη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το Togg T10X παράγεται στο εργοστάσιο της Προύσας, με δυνατότητα συναρμολόγησης 100.000 μονάδων ετησίως

Togg T10X

Του χρόνου, η Togg θα λανσάρει το δεύτερο μοντέλο της, το οποίο θα είναι μια μπερλίνα, πάλι ηλεκτρική. Δεν υπάρχουν μεγάλες εκπλήξεις να περιμένουμε, καθώς το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε ήδη ως πρωτότυπο το 2019. Και στη συνέχεια εμφανίστηκε στη CES, στο Las Vegas το 2022, υπό τη μορφή φάστμπακ και υπογραφή Pinifarina. Ύστερα από αυτό, η γκάμα θα επεκταθεί και με ένα μικρότερο SUV και ένα επαγγελματικό όχημα.

Όσον αφορά τη διεθνή επέκταση, η Togg έχει αναθεωρήσει τα σχέδιά της και είναι πιο προσεκτική. Προτεραιότητα: Η εθνική αγορά, καθώς πρέπει να ικανοποιήσει την ισχυρή ζήτηση που προ καιρού υπερέβαινε τις 175.000 παραγγελίες. Η αρχικά ανακοινωθείσα φιλοδοξία για πώληση του Togg T10X στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή από το 2024 αναθεωρείται επομένως. Με τη διεθνή καριέρα της τουρκικής φίρμας να ξεκινά στην καλύτερη περίπτωση  το 2025 ή  -το πιθανότερο- το 2026.

Togg T10X

Όσον αφορά την Ευρώπη, η προτεραιότητα θα επικεντρωθεί στις σκανδιναβικές χώρες, ακολουθώντας την ίδια στρατηγική με τους Κινέζους κατασκευαστές.

Το T10X παράγεται στο εργοστάσιο της Προύσας, με δυνατότητα συναρμολόγησης 100.000 μονάδων ετησίως. Οι μπαταρίες παράγονται επί τόπου, σε συνεργασία με τον κινεζικό όμιλο Farasis.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube