Togg: Ένα ακόμη ηλεκτρικό μοντέλο... made in Turkey

Togg: Ένα ακόμη ηλεκτρικό μοντέλο... made in Turkey

Η τουρκική start-up Togg αποκάλυψε ένα ακόμη ηλεκτρικό πρωτότυπο μοντέλο αυτή τη φορά στην έκθεση CES 2022, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι έχει στα σκαριά ακόμα 5 EV έως το 2030.

Εάν θυμάστε πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Ταγίπ Ερντογάν, είχε παρουσιάσει σε μια καλτ εκδήλωση στη γείτονα χώρα το πρώτο (concept car) ηλεκτρικό SUV της νεοσύστατης Togg, δηλώνοντας μάλιστα πως σε βάθος δεκαετίας η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία θα είναι σε θέση να κοντράρει επί ίσοις όροις τους παραδοσιακούς παίχτες της αγοράς. Το εν λόγω SUV, σύμφωνα με όλα όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι, θα παρουσιαστεί επίσημα το 2023 και θα τοποθετηθεί στο C-Segment.

Ένα χρόνο μετά και συγκεκριμένα στην έκθεση τεχνολογίας CES 2022 που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Λ. Βέγκας των ΗΠΑ, η Togg, παρουσίασε ένα ακόμη πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο με την ονομασία «Smart Transition Smart Device». Σύμφωνα με τους ανθρώπους της τουρκικής φίρμας, πρόκειται για ένα σύγχρονο fastback αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε και αυτό σε συνεργασία με τον οίκο Pininfarina και δείχνει στο ευρύ κοινό το σχεδιαστικό DNA της φίρμας. Οι άνθρωποι της Togg μάλιστα ανέφεραν χαρακτηριστικά πως η αισθητική άποψη του συγκεκριμένου πρωτότυπο μοντέλου συνδυάζει την κουλτούρα των πολιτισμών της Δύσης αλλά και της Ανατολής.

togg 

Σημείο αναφοράς στο όχημα είναι προφανώς οι αντίθετα ανοιγώμενες πόρτες οι οποίες είναι χωρίς κεντρική κολώνα. Κατά τα λοιπά, το Smart Transition Smart Device, φιλοξενεί στην τετραθέσια καμπίνα του ένα πλήρως ψηφιακό ταμπλό, στο οποίο κύριο χαρακτηριστικό είναι οι «ενοποιημένες» full LED οθόνες.

togg

Περαιτέρω βέβαια στοιχεία αναφορικά με το ποιόν του πρωτότυπου μοντέλου δεν ανακοινώθηκαν ούτε έγινε γνωστό το πότε –και εάν- θα παρουσιαστεί επίσημα. Στόχος βέβαια της τουρκικής φίρμας όπως δήλωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Gürcan Karakaş είναι έως το 2030, να έχει στη γκάμα της τουλάχιστον πέντε ηλεκτρικά μοντέλα στις πιο εμπορικές κατηγορίες όλα φυσικά ηλεκτρικά, με την παραγωγή να ξεπερνά τις 1 εκατ. μονάδες σε ετήσια βάση. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube