Ο Erdogan θεμελίωσε το εργοστάσιο για το πρώτο ηλεκτρικό τουρκικό αυτοκίνητο

Ο Erdogan θεμελίωσε το εργοστάσιο για το πρώτο ηλεκτρικό τουρκικό αυτοκίνητο

Οι εγκαταστάσεις υπολογίζεται να λειτουργήσουν μέσα στο 2022.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan θεμελίωσε σε μια μεγαλοπρεπή τελετή, το εργοστάσιο που θα κατασκευάζει το πρώτο αμιγώς τουρκικό αυτοκίνητο που θα είναι και ηλεκτρικό.

Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στην ευρύτερη περιοχή της Προύσας, περιοχή όπου βρίσκονται και τα περισσότερα εργοστάσια των ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών που διατηρούν μονάδες συναρμολόγησης στην Τουρκία. Ο αρχικός προγραμματισμός προβλέπει οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε 19 μήνες και το εργοστάσιο να είναι έτοιμο να λειτουργήσει μέσα στο 2022. 

Το κόστος της συνολικής επένδυσης φτάνει τα € 2,8 δισ. και όλη η χρηματοδότηση θα προέλθει από το τουρκικό δημόσιο. «Το νέο εργοστάσιο θα αλλάξει ριζικά την αντίληψη του κόσμου για το πώς πρέπει να είναι οι εγκαταστάσεις του. Σκοπεύουμε να το ολοκληρώσουμε σε 18 μήνες και να κατασκευάσουμε το πρώτο αυτοκίνητο σε αυτό εντός του τελευταίου τριμήνου του 2022», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

erdo

Το εργοστάσιο θα έχει ένα εξαιρετικά χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, θα απασχολούνται 4.323 εργαζόμενους και στις εγκαταστάσεις του θα μπορούν να παράγονται μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών, είτε με κινητήρες εσωτερικής καύσης είτε αμιγώς ηλεκτροκίνητα. 

Η κοινοπραξία, που ονομάζεται Turkey's Automobile Initiative Group (TOGG), συστήθηκε στα μέσα του 2018 από πέντε βιομηχανικούς ομίλους: τον όμιλο Anadolu, τον BMC, τον όμιλο Kok, τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας Turkcell και τη Zorlu Holding, μητρική της εταιρίας κατασκευής τηλεοράσεων Vestel.

Το μοντέλο παραγωγής είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μικρομεσαίο SUV και τον τομέα της σχεδίασης ανέλαβε ο γνωστός οίκος Pininfarina. Η πλήρης φόρτιση των μπαταριών θα επιτυγχάνεται σε 10 ώρες μέσω οικιακού δικτύου ή εντός 30 λεπτών με ταχυφορτιστή. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του group, Gurcan Karakas, το μοντέλο θα ενσωματώσει μια νέα, προηγμένη τεχνολογία πλοήγησης με επαυξημένη πραγματικότητα, που έχει εξελιχθεί από μια τοπική startup εταιρεία.

Το πρώτο αυτοκίνητο της Τουρκίας θα κυκλοφορήσει στην τοπική αγορά το 2022 (παραμένει ακόμη άγνωστο αν θα εξαχθεί και σε άλλες χώρες). Επίσης, στόχος των γειτόνων μας είναι να λανσάρουν 5 συνολικά αυτοκίνητα έως το 2030.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube