Με «ιταλική» σχεδίαση το πρώτο αυτοκίνητο της Τουρκίας

Με «ιταλική» σχεδίαση το πρώτο αυτοκίνητο της Τουρκίας

Η παραγωγή του ηλεκτρικού C-SUV με σχεδιασμό δια χειρός Pininfarina θα ξεκινήσει το 2021.

Το πρώτο αυτοκίνητο της Τουρκίας που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες μέρες, θα είναι ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο C-SUV με σχεδιασμό από τον οίκο Pininfarina σύμφωνα με δημοσίευμα της dailysabah που επικαλείται τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην περιοχή Gebze, ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι το ηλεκτρικού SUV διασχίζοντας τη γέφυρα Osmangazi Bridge, ενώ θα ανακοινώσει και το όνομα του μοντέλου.

Ο λόγος που επιλέχθηκε η κατηγορία των C-SUV για το "εθνικό" αυτοκίνητο των Τούρκων είναι τα αποτελέσματα έρευνας με δείγμα 2.000 ανθρώπων στο ξεκίνημα του project.

Ο Gürcan Karakaş, CEO του ομίλου Turkey's Automobile Joint Venture Group (TOGG) που ανέλαβε την εξέλιξη του μοντέλου, δήλωσε πως στόχος τους ήταν να συνεργαστούν με τους καλύτερους στον κόσμο, για αυτό και επέλεξαν τον οίκο Pininfarina με πρότερη εμπειρία μεταξύ άλλων σε Ferrari, Alfa Romeo, Peugeot και Maserati. Επιπλέον, ο Karakaş κάνει λόγο για μια νέα τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας που θα αντικαταστήσει το navigation και είναι πιθανό να κάνει ντεμπούτο στο ηλεκτρικό SUV ή σε κάποιο μελλοντικό μοντέλο της τουρκικής εταιρείας. 

Η φόρτιση της μπαταρίας του μοντέλου θα διαρκεί 10 ώρες σε οικιακή πρίζα, και μισή ώρα μέσω ταχυφορτιστή. Πρόσφατα ο όμιλος TOGG ανακοίνωσε την πρόσληψη του Sergio Rocha ως Senior Operations Manager ο οποίος έχει πλούσια εμπειρία στην ηλεκτροκίνηση.

Η παραγωγή του ηλεκτρικού C-SUV είναι προγραμματισμένη για το 2021 και η κυκλοφορία του στην αγορά της Τουρκίας για το πρώτο εξάμηνο του 2022. Στόχος του ομίλου TOGG είναι να παρουσιάσει μια γκάμα από έως 5 μοντέλα παραγωγής μέχρι το 2030. Για το εργοστάσιο επιλέχθηκε η περιοχή Information Technologies Valley (IT Valley) του Gebze-Şekerpınar, καθώς εκεί βρίσκονται οι περισσότεροι προμηθευτές ενώ είναι κοντά στην πόλη Bursa που θεωρείται η πρωτεύουσα της αυτοκίνησης στην Τουρκία.

Συνολικά, το εγχείρημα που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2017 με τη συμμετοχή των Anadolu Group, BMC, Kök Group, Turkcell και Zorlu Holding, αναμένεται να συνεισφέρει 50 δισεκατομμύρια ευρώ στην τουρκική οικονομία και 7 δισεκατομμύρια στο έλλειμμα. Επιπλέον, ο αριθμός των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν έμμεσα ή άμεσα θα φτάσει τις 20.000.

Πηγή: dailysabah

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube