Η FIAT παραμένει η πιο καλουπουλημένη μάρκα της Stellantis

Η FIAT παραμένει η πιο καλουπουλημένη μάρκα της Stellantis

Η FIAT ξεπέρασε τις πωλήσεις των υπόλοιπων εμπορικών σημάτων του ομίλου Stellantis, δηλαδή της Citroën, της Peugeot και της Opel.

FIAT

Η FIAT ανακοίνωσε τα αποτελέσματα πωλήσεών της για το 2023 και διατηρεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση εντός του ομίλου Stellantis αναφορικά με τις πωλήσεις. Οι παγκόσμιες πωλήσεις της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας έφτασαν τα 1,35 εκατομμύρια μονάδες, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 12% σε σχέση με το 2022.

Τέσσερις βασικές αγορές έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της FIAT, με τη μάρκα να σημειώνει μερικά εντυπωσιακά μερίδια αγοράς. Καταρχάς στην Αλγερία με 78,6%, τη Βραζιλία (21,8%), την Ιταλία (12,8%) και την Τουρκία (15,7%).

Γερασμένος ο στόλος της FIAT; Κι όμως, είναι η πιο καλοπουλημένη μάρκα του ομίλου Stellantis για τρίτη χρονιά στη σειρά

Όσο για τα μοντέλα που ξεχώρισαν σε κάθε αγορά, το pick-up Strada ήταν το πιο καλοπουλημένο στη Βραζιλία, το Panda κυριάρχησε στην Ιταλία και το Tipo έκαψε καρδιές στην Τουρκία και την Αλγερία.

FIAT

Σχεδόν οι μισές της πωλήσεις έγιναν στην αγορά της Νότιας Αμερικής, όπου η FIAT ήταν η πρώτη εταιρεία με μερίδιο 14,5% και συνολικά 542.000 πωλήσεις το 2023.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ανταλλάξιμες μπαταρίες για το FIAT 500e, «φουλάρει» σε 5' [video]

Φαίνεται ότι η παρουσία της FIAT σε πολλές αγορές σε όλο τον πλανήτη με προσιτά μοντέλα είναι αυτή που τη βοήθησε να ξεπεράσει όλα τα άλλα εμπορικά σήματα της Stellantis, συμπεριλαμβανομένης της Citroën, της Peugeot και της Opel.

FIAT

Στην Ευρώπη, το FIAT 500e παρέμεινε το EV πόλης με τις περισσότερες πωλήσεις, με μερίδιο 14,7% (+0,3%) στα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης (A) και σούπερ-μίνι (B). Στα θερμικά μοντέλα, τα γερασμένα Panda και 500 κατέκτησαν ένα εκπληκτικό μερίδιο 44,4% στην κατηγορία τους, με πωλήσεις 230.000 μονάδων. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κι όμως, αυτό το FIAT 500e κόστισε πάνω από €250.000!

Αυτό απαντά πιθανώς στο ερώτημα σχετικά με το γιατί η FIAT τα διατηρεί ακόμα προς πώληση μετά από τόσα χρόνια. Τέλος, το Ducato από τη FIAT Professional ήταν το επαγγελματικό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του ομίλου Stellantis, τερματίζοντας στην 7η θέση συνολικά στην Ευρώπη.

FIAT

Πέρυσι, η FIAT λάνσαρε το Topolino στην Ευρώπη και το pick-up Titano στην Αλγερία, την Αφρική και τη Νότια Αμερική. Όσο για το 2024, το αποκορύφωμα θα είναι το ντεμπούτο του νέου FIAT Panda στην Ευρώπη ως ένα προσιτό crossover EV που θα ανταγωνιστεί τους Κινέζους εισβολείς.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube