Επίσημο: Νέο FIAT Strada

Επίσημο: Νέο FIAT Strada

Η ολοκαίνουρια γενιά του μικρού pick-up της FIAT για τις αγορές της Λατινικής Αμερικής.

Μετά από τις πρώτες φωτογραφίες που είδαμε τον Φλεβαρή, η FIAT αποκάλυψε πλήρως το νέο Strada - το μικρό της pick-up που θα τοποθετηθεί στη γκάμα κάτω από το Torο (2016).

Η απερχόμενη γενιά του Strada - συγγενική με το Palio - παράγεται από το 1996 μέχρι σήμερα, και παρόλο που έκτοτε έχει δεχθεί σημαντικές αναβαθμίσεις είχε έρθει η ώρα για ανανέωση εκ βάθρων.

FIAT Strada

Το νέο μοντέλο έχει φρέσκια σχεδίαση με αρκετά στοιχεία από το μεγαλύτερο Torο αλλά και από το σουπερμίνι Argo με το οποίο μοιράζεται και αρκετά μηχανικά μέρη. Η μάσκα είναι τοποθετημένη πιο ψηλά, με επιβλητική γρίλια και δύο μοντέρνα φωτιστικά σώματα με υπογραφή LED. Οι τονισμένοι θόλοι των τροχών, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος (208 mm), οι ράγες οροφής που εκτείνονται στην καρότσα, οι προστατευτικές ποδιές και τα πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος χαρίζουν στο Strada σκληροτράχηλη εμφάνιση - τηρουμένων πάντα των αναλογιών.

Το pick-up διατίθεται σε εκδόσεις με μονή ή διπλή καμπίνα, και έχει μήκος 4.480 mm. Η καρότσα έχει μήκος 1.173 mm και πλάτος 1.059 mm ενώ μπορεί να μεταφέρει φορτίο έως και 650 kg. Η χωρητικότητα στην έκδοση με μονή καμπίνα είναι 1.354 λίτρα ενώ στο διπλοκάμπινο 844 λίτρα.

FIAT Strada

Το ταμπλό έχει σύγχρονη σχεδίαση με μια οθόνη αφής 7" στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, ανάμεσα στους αεραγωγούς για τον κλιματισμό. Σύμφωνα με τη FIAT, στη μεγαλύτερη της έκδοση, η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει άνετα έως και 5 ενήλικες επιβάτες.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει έναν ατμοσφαιρικός 1,4 λίτρων με απόδοση 88 PS και 123 Nm, ενώ διατίθεται και ένας ισχυρότερος 1,3 λίτρων με απόδοση 109 PS και 139 Nm. Όπως και στο προηγούμενο Strada, η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων.

FIAT Strada

Το νέο Strada θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην αγορά της Βραζιλίας μέσα στο 2020, με τιμές που θα ξεκινούν από τα 70.000 ρεάλ Βραζιλίας (12.352 ευρώ). Στο μέλλον, η FCA αναμένεται να κυκλοφορήσει και μια έκδοση του μοντέλου με το όνομα Ram 700 για άλλες αγορές όπως αυτή του Μεξικό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube