Κι όμως, αυτό το FIAT 500e κόστισε πάνω από €250.000!

Κι όμως, αυτό το FIAT 500e κόστισε πάνω από €250.000!

Όχι δεν πρόκειται για κάποιο γιορτινό, ένεκα των ημερών ανέκδοτο. Ένας Αμερικάνος αποφάσισε να δαπανήσει €251.923 για ένα συλλεκτικό FIAT 500e.

FIAT 500e Kartell

Εφόσον είχε την οικονομική δυνατότητα ορθώς έπραξε θα συμπληρώσουμε εμείς, καθότι το έκανε για φιλανθρωπικό σκοπό! Και κάπως έτσι, το FIAT 500e που φέρει την υπογραφή την ιταλικής φίρμας πολυτελών επίπλων Kartell απέκτησε νέα στέγη.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στην Florida των ΗΠΑ, στις αρχές του Δεκέμβρη από τη FIAT Αμερικής. Μαζί με το 500e Kartell δημοπρατήθηκαν και άλλες δύο συλλεκτικές και μοναδικές εκδόσεις του εμβληματικού αυτοκινήτου πόλης, τις οποίες υπέγραψαν οι παγκοσμίου φήμης οίκοι μόδας Bvlgari και Armani.

Συνολικά τα τρία FIAT 500e των Kartell, Bvlgari και Armani δημοπρατήθηκαν έναντι €549.525

FIAT 500e Kartell

Το FIAT  500e που σχεδίασε η Bvlgari πουλήθηκε για €160.314 και το αντίστοιχο του οίκου Armani για €146.574. Συνολικά τα τρία λαμπερά ιταλικά αυτοκίνητα συγκέντρωσαν το ποσό των €549.525 ευρώ.

Το θετικό της υπόθεσης, μιας και τα ποσά αυτά ζαλίζουν, είναι ότι τα χρήματα αυτά διατέθηκαν ως δωρεά στην περιβαλλοντική οργάνωση Re:wild. Τα τρία αυτά μοναδικά αντίτυπα του FIAT 500e είχαν παρουσιαστεί πριν από τρία χρόνια, και έκτοτε περίμεναν τη δημοπράτησή τους, που έλαβε χώρα στην έκθεση τέχνης Art Basel του Miami.

Το 500e της Kartell έρχεται με ένα εκπληκτικό μπλε χρώμα, της Armani γκρι διχρωμία με τα αρχικά GA του Giorgio Armani στις ζάντες, ενώ το αυτοκίνητο της Bvlgari συνδυάζει το σαφράν με το φούξια.

FIAT 500e Bvlgari

Φυσικά το εσωτερικό και στις τρεις εκδόσεις είναι εξατομικευμένο (στα όρια του εκκεντρικού) με ιδιαίτερα σχέδια, χρώματα και πολύτιμα υλικά (ακόμα και κοσμήματα) από τις τρεις εταιρείες.

«Είναι σπάνιο ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων να συνδυάζει τις προσπάθειές του με τις πιο εμβληματικές ιταλικές μάρκες από τρεις διαφορετικούς τομείς: σχέδιο μόδας, σχέδιο επίπλων και πολυτέλεια, για να δημιουργήσει κάτι πραγματικά μοναδικό που συνδυάζει την τέχνη με ένα μήνυμα σεβασμού στο περιβάλλον. Το ότι τα αυτοκίνητα είναι διαθέσιμα μέσω δημοπρασίας είναι ακόμα πιο ασυνήθιστο», τόνισε ο Olivier Francois, Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

FIAT 500e Bvlgari

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube