Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο FIAT Panda 2024!

Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο FIAT Panda 2024!

Το FIAT Panda 2024, το νέο προσιτό ηλεκτρικό (σούπερ)μίνι και ξάδερφος του Citroën ë-C3, εμφανίστηκε πριν από την ώρα του χάρη σε διαρροή από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας.

FIAT Panda 2024

Η Citroën μόλις λανσάρισε το σφόδρα αναμενόμενο ηλεκτρικό της ë-C3, με την τορινέζικη φίρμα του Ομίλου Stellantis να παίρνει σειρά με το νέο FIAT Panda.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι το μικρό ηλεκτρικό των Γάλλων υπόσχεται, ειδικά στην εθνική αγορά του, να σημειώσει μεγάλη επιτυχία χάρη στη βασική τιμή που ξεκινά από τις 23.300 ευρώ.

Το νέο FIAT Panda, που θα παράγεται στη Σερβία για την ευρωπαϊκή αγορά, αναμένεται να το δούμε στις αντιπροσωπείες στο τέλος του 2024

Βέβαια όπως είπαμε, το Citroën ë-C3 δεν θα είναι το μοναδικό ηλεκτρικό σουπερμίνι από τον Όμιλο Stellantis για εφέτος. Στο Torino προετοιμάζουν πυρετωδώς το λανσάρισμα του ολοκαίνουργιου FIAT Panda που θα πρέπει επίσης να παίζει το χαρτί του προσιτού μοντέλου.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του AlVolante, το νέο FIAT Panda είναι ακριβώς το αυτοκίνητο που μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες. Και προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, έναν οργανισμό του οποίου τα έγγραφα γίνονται φέιγ βολάν αρκετά τακτικά. Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, αν θυμάστε, ήταν το Renault 5 E-Tech που έπεσε θύμα παρόμοιας διαρροής.

FIAT Panda 2024

Όπως ο ξάδερφός του από τη Γαλλία, το νέο FIAT Panda, που θα μεγαλώσει ξεπερνώντας τα τέσσερα μέτρα θα προσφέρει την επιλογή μεταξύ μιας 100% ηλεκτρικής έκδοσης και μιας θερμικής, το πιθανότερο mild hybrid.

Γι’ αυτή την τελευταία, το μοτέρ που έχει επιλεγεί δεν μπορεί να είναι άλλο από το 1.200άρι της PSA με 101 άλογα και συνδυασμένο με ρομποτικό σασμάν διπλού συμπλέκτη

Όσον αγορά την έκδοση μηδενικών ρύπων, η λογική (και η στρατηγική του επικεφαλής του ομίλου, Carlos Tavares) θα υπαγόρευε το FIAT Panda να χρησιμοποιεί το ίδιο ηλεκτρομοτέρ με του ë-C3 και τα 113 άλογα. Και τις ίδιες μπαταρίες των 44 kWh με το γαλλικό αυτοκίνητο για ονομαστική αυτονομία 320 km. Και φυσικά να πωλείται σε παραπλήσια τιμή εκκίνησης.

Με άλλα λόγια, οι ενδιαφερόμενοι να περιμένουν βασική τιμή περίπου 23 χιλιάδες ευρώ. Εδώ να σημειώσουμε ότι στο πρόγραμμα υπάρχει και ένα FIAT Panda με μικρότερη μπαταρία, προκειμένου το κόστος αγοράς να πιεστεί κάτω από τις 20 χιλιάδες

Το νέο FIAT Panda του 2024, που θα παράγεται στη Σερβία για την ευρωπαϊκή αγορά και στη Νότια Αμερική για τον υπόλοιπο κόσμο, αναμένεται να το δούμε στις αντιπροσωπείες στο τέλος του 2024. Με το επίσημο ντεμπούτο του να έχει οριστεί για τις 11 Ιουλίου 2024. Η θερμική έκδοση θα πρέπει να παρουσιαστεί αργότερα, όπως εξάλλου θα γίνει και με το Citroën C3.

Για τους πολλούς φίλους του τωρινού Panda να πούμε ότι δεν θα σταματήσει η παραγωγή του. Ο εμπορικός βίος του θα παραταθεί μέσω ενημερώσεων για ακόμη δύο χρόνια, μέχρι το 2026.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube