To FIAT Topolino επέστρεψε

To FIAT Topolino επέστρεψε

Το FIAT Topolino επέστρεψε ως ηλεκτρικό microcar με ρετρό σχεδίαση και είναι πλέον ο πιο φινετσάτος τρόπος για να μετακινηθείς μέσα στη πόλη.

FIAT Topolino

Η οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων της FIAT μεγαλώνει με την προσθήκη του νέου Topolino.

Το ιστορικό όνομα του κατασκευαστή επιστρέφει μετά από πολλές δεκαετίες, αυτή τη φορά στο αμάξωμα ενός ηλεκτρικού microcar. Θυμίζουμε ότι το «ορίτζιναλ» Topolino έφερε την υπογραφή του Dante Giacosa και είχε παρουσιαστεί το 1936 εντυπωσιάζοντας με τις προδιαγραφές του. Παρέμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1955.

Το νέο Topolino -που δύσκολα θα γράψει την ίδια ιστορία- αποτελεί το ιταλικό αδελφάκι του Citroën Ami έχοντας ωστόσο τη δική του ξεχωριστή αλλά και πιο φινετσάτη, σχεδίαση.

FIAT Topolino

Η FIAT ισχυρίζεται ότι το νέο Topolino είναι φτιαγμένο από «χαρά, αισιοδοξία και διασκέδαση» και θα ανοίξει τους ορίζοντες της μετακίνησης ακόμη και στους πιο νέους πελάτες της μάρκας.

Εξωτερικά, τα στρογγυλά φώτα, ο προφυλακτήρας και τα καλύμματα των τροχών έχουν εμφανείς ρετρό επιρροές. Επιπλέον, οι πόρτες απουσιάζουν και η οροφή είναι υφασμάτινη.

Η FIAT δεν έχει δημοσιεύσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αλλά αναμένεται να χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό μοτέρ 8 PS και την μπαταρία χωρητικότητας 6,3 kWh που συναντάμε και στο Ami.

Citroen Ami
Citroën Ami

Όπως ισχύει και για το γαλλικό microcar, για την οδήγηση του Topolino το μόνο που θα απαιτείται είναι δίπλωμα μοτοποδηλάτου (κατηγορίας ΑΜ) με κατώτατο όριο τα 16 έτη.

To λανσάρισμα του νέου FIAT Topolino στις αγορές θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube