Ανταλλάξιμες μπαταρίες για το FIAT 500e, «φουλάρει» σε 5' [video]

Ανταλλάξιμες μπαταρίες για το FIAT 500e, «φουλάρει» σε 5' [video]

Η ανταλλαγή μπαταριών θα δοκιμαστεί αρχικά σε 100 FIAT 500e που θα χρησιμοποιούνται στην υπηρεσία car-sharing Free2move.

Fiat 500e

Η Stellantis θα γίνει μία από τις πρώτες δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες που θα υιοθετήσουν την τεχνολογία ανταλλαγής μπαταριών μετά την υπογραφή συμφωνίας με την Ample. Αρχικά, η τεχνολογία θα ενσωματωθεί στο FIAT 500e.

Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την ενσωμάτωση της αρθρωτής τεχνολογίας ανταλλαγής μπαταριών της Ample σε έναν στόλο 100 Fiat 500e από τις υπηρεσίες car-sharing Free2move στη Μαδρίτη.

Κατ'αυτόν τον τρόπο, το μικρό ηλεκτρικό της Stellantis θα «φουλάρει» σε μόλις 5'.

Η δυνατότητα ανταλλαγής θα ξεκινήσει εντός του 2024 και θα επιτρέπει το «φουλάρισμα» του ηλεκτρικού μοντέλου σε 5'.

Fiat 500e

Οι αρθρωτές μπαταρίες που θα χρησιμοποιηθούν θα αντικαταστήσουν την εργοστασιακή μπαταρία του μικρού EV. Οι μπαταρίες της Ample ταιριάζουν σε όλα τα υπάρχοντα ηλεκτρικά της Stellantis, χωρίς να απαιτείται από τον όμιλο να ανασχεδιάσει τις πλατφόρμες των μοντέλων του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς λειτουργούν οι σταθμοί ανταλλαγής μπαταριών; [video]

«Η συνεργασία με την Ample είναι άλλο ένα δείγμα του τρόπου με τον οποίο η Stellantis διερευνά όλες τις επιλογές που επιτρέπουν την ελευθερία μετακίνησης για τους πελάτες μας ηλεκτρικών οχημάτων», δήλωσε ο Ricardo Stamatti, ανώτερος αντιπρόεδρος του ομίλου σε θέματα ηλεκτροκίνησης.

Fiat 500e

«Η ανταλλαγή μπαταριών της Ample μηδενίζει το άγχος της περιορισμένης αυτονομίας των ηλεκτρικών. Ανυπομονούμε να ενσωματώσουμε την παραπάνω τεχνολογία στο FIAT 500e μας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Shell και Nio, ανταλλαγή μπαταριών αντί για επαναφόρτιση

Η Ample υπόσχεται ότι μπορεί να κατασκευάσει έναν σταθμό ανταλλαγής μπαταρίας σε μόλις τρεις ημέρες. Όταν ένα όχημα Ample πλησιάζει τον σταθμό, αναγνωρίζεται αυτόματα κι ο οδηγός εκκινεί τη διαδικασία μέσω μιας εφαρμογής από το κινητό του τηλέφωνο. Η υπηρεσία μπορεί να διατεθεί με βάση συνδρομητική υπηρεσία, μειώνοντας το αρχικό κόστος αγοράς ενός EV.

Fiat 500e

«Στην Ample, πιστεύουμε στο να γίνουν τα ηλεκτρικά οχήματα προσβάσιμα σε όλους χωρίς συμβιβασμούς, που είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα έχουμε σημαντικό αντίκτυπο στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ample, Khaled Hassounah. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Car-sharing, η λύση για την κυκλοφοριακή συμφόρηση

«Ο συνδυασμός προσφοράς συναρπαστικών ηλεκτρικών οχημάτων που μπορούν επίσης να λάβουν πλήρη φόρτιση σε λιγότερο από 5' θα βοηθήσει στην άρση των εναπομενόντων εμποδίων στην υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Stellantis».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube