Το Tesla Model Y πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη για το 2023

Το Tesla Model Y πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη για το 2023

Το ηλεκτρικό crossover άφησε πίσω του το Dacia Sandero και το Volkswagen T-Roc.

Tesla Model Y

Ακόμη και πριν από δύο χρόνια, η ιδέα ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου στην πρώτη θέση των πωλήσεων σε μια ολόκληρη ήπειρο θα φαινόταν ουτοπία. Ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας που θα μπορούσε να συμβεί το 2043, όχι το 2023. Αλλά αυτό ακριβώς κατάφερε να πετύχει το Tesla Model Y.

Το μικρότερο εκ των δύο SUV του Elon Musk είναι το πιο δημοφιλές καινούργιο αυτοκίνητο της Ευρώπης για τη χρονιά που μας πέρασε, ρίχνοντας το πολύ πιο προσιτό Dacia Sandero στη δεύτερη θέση.

Το Tesla Model Y είναι με διαφορά το πιο καλοπουλημένο μοντέλο στην Ευρώπη το 2023. Όχι στα ηλεκτρικά, αλλά στη γενική κατάταξη

Συνολικά πουλήθηκαν 254.822 Tesla Model Y, ενώ η Dacia ταξινόμησε 235.893 Sandero, με τα δύο αυτοκίνητα να έχουν περισσότερες πωλήσεις από το 2022. Το ηλεκτρικό μοντέλο ήταν πρώτο στον στίβο των πωλήσεων σε επτά από τους 12 μήνες, με το Sandero να κυριαρχεί στους τέσσερις και το T-Roc της Volkswagen –τρίτο με 206.438 μονάδες– να έχει επίσης ένα μήνα στην κορυφή.

Tesla Model Y

Το επίτευγμα καθίσταται ακόμη πιο αξιοσημείωτο καθώς το Tesla Model Y είναι το μοναδικό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που κατάφερε να μπει στην πρώτη 30άδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ «Ψαλίδι» €4.340 για το Tesla Model Y στην Ελλάδα

Αν και μερικά από τα υπόλοιπα μοντέλα στο top 30 έχουν ηλεκτρικές εκδόσεις, όπως το Opel Corsa και το Peugeot 208, δεν υπήρχε άλλο μοντέλο που να διατίθεται αποκλειστικά με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Αυτός ο τίτλος ανήκει στο Tesla Model 3, το οποίο σημείωσε 99.552 πωλήσεις και βρέθηκε στην 33η θέση της κατάταξης.

Tesla Model Y

Το να βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα πωλήσεων της Ευρώπης για έναν ολόκληρο χρόνο δεν είναι το μόνο τρόπαιο του Model Y. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tesla Model Y γίνεται viral στους αμμόλοφους [video]

Είναι το πρώτο μοντέλο μεσαίου μεγέθους, premium κατηγορίας και μη ευρωπαϊκό που στη σύγχρονη εποχή ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Tesla Model Y

Εκτός από εξαιρετικό προϊόν, η Tesla ανακοίνωσε πολλαπλές σημαντικές μειώσεις τιμών κατά τη διάρκεια του έτους, τη στιγμή που η υπόλοιπη αυτοκινητοβιομηχανία προβαίνει σε συνεχείς ανατιμήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Tesla Model Y Long Range

Μία ακόμα ένδειξη του πόσο έχει αλλάξει η αγορά αυτοκινήτου είναι το VW Golf. Το γερμανικό μοντέλο σημείωσε πολλές διαδοχικές νίκες τις δεκαετίες του 1990 και του 2000, αλλά δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 7η θέση.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube