Tesla Model Y γίνεται viral στους αμμόλοφους [video]

Tesla Model Y γίνεται viral στους αμμόλοφους [video]

Και δικαίως, αφού Jeep Wrangler τρώνε τη σκόνη του ηλεκτρικού SUV του Elon Musk.

Tesla Model Y

Η Toyota έχει μια μακρά παράδοση στην κατασκευή μερικών από τα πιο αξιόπιστα κι ικανά off-roader στον πλανήτη. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν ότι οι διάφορες γενιές Land Cruiser είναι τόσο δημοφιλείς στους λάτρεις της εκτός δρόμου οδήγησης. Τώρα όμως, δύο βίντεο από τη Μέση Ανατολή που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο έρχονται να προσθέσουν και το Tesla Model Y στις επιλογές όποιου θέλει να πάει για παιχνίδι στους αμμόλοφους. 

Στο πρώτο, το βελτιωμένο αμερικανικό ηλεκτρικό SUV ανεβαίνει σε έναν τεράστιο αμμόλοφο. Μαζί του επιχειρούν και δύο Jeep Wrangler. Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι τα θρυλικά 4Χ4 θα κατάπιναν για πρωινό το δημιούργημα του Elon Musk, τελικά συμβαίνει το ανάποδο.

Ένα Tesla Model Y δοκιμάζει τις ικανότητές του σε αμμόλοφους και στη ράμπα και γίνεται viral

Κυρίως χάρη στην ισχύ των δύο ηλεκτροκινητήρων του, το Tesla Model Y ανεβαίνει αγόγγυστα τη στιγμή που τα Wrangler ξεμένουν από γκάζι, τρέπονται σε υποχώρηση κι αναγκάζονται να κατέβουν την πλαγιά πολύ πριν φτάσουν στην κορυφή.

Το άλλο βίντεο έχει τραβήξει περισσότερο την προσοχή του κοινού, ιδιαίτερα μεταξύ των οπαδών της Tesla που (λανθασμένα) πιστεύουν ότι καταδεικνύει τις δυνατότητες του Model Y. 

Σε αυτό το κλιπ, βλέπουμε από πιο κοντά το Y και ξεχωρίζουμε την ανυψωμένη ανάρτηση, τις διαφορετικές ζάντες και τα εκτός δρόμου ελαστικά. Ανεβαίνει λοιπόν σε μια ράμπα RTI, οι οποίες χρησιμοποιούνται συνήθως για να αποκαλύψουν την ελευθερία άρθρωσης της ανάρτησης ενός οχήματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αγριεμένο Tesla Model Y, ξέχνα το Cybertruck [video]

Δεδομένου του χαμηλού κέντρου βάρους, εξαιτίας της μπαταρίας που είναι πακτωμένη στο δάπεδο, το Tesla μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος της ράμπας και να παραμείνει σχεδόν απόλυτα επίπεδο, παρά το γεγονός ότι ο μπροστινός δεξιός τροχός ανασηκώνεται πάνω από μισό μέτρο από το έδαφος.

Είναι εντυπωσιακό όταν το βλέπεις, γιατί είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Όμως, αυτός δεν είναι λόγος για πανηγυρισμούς. Διότι παρότι είναι πλεονέκτημα για την οδική συμπεριφορά στην άσφαλτο, αποτελεί μειονέκτημα εκτός δρόμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ανανέωση για το Toyota Land Cruiser 70 Series

Στη συνέχεια, ένα παλιό pick-up Land Cruiser ανεβαίνει στη ράμπα. Με τη μία μπροστινή ρόδα να έχει φτάσει σχεδόν μέχρι το τέλος, η απέναντί της ακουμπάει στο έδαφος. Αυτή η ελευθερία άρθρωσης είναι ευπρόσδεκτη όταν βρίσκεστε στα κατσάβραχα γιατί σημαίνει ότι ο τροχός ακολουθεί το ανάγλυφο του εδάφους.

Επομένως, όσο φτιάξιμο κι αν ρίξετε σε ένα Model Y, πάντα τα ασφάλτινα χαρακτηριστικά του θα αποτελούν τροχοπέδη όταν εγκαταλείπετε την άσφαλτο. Από την άλλη, σε σχετικά επίπεδα εδάφη, όπως οι αμμόλοφοι, ενδείκνυται για να κάνετε πλάκα σε Wrangler.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube