«Ψαλίδι» €4.340 για το Tesla Model Y στην Ελλάδα

«Ψαλίδι» €4.340 για το Tesla Model Y στην Ελλάδα

Η Tesla, θέλοντας να κάνει ακόμα πιο προσιτό το πιο πετυχημένο μοντέλο της γκάμας της, το Tesla Model Y, ανακοίνωσε έκπτωση που φτάνει τις €4.340 για την ελληνική αγορά.

Tesla Model Y Performance

Στο πλαίσιο της της επιδίωξης του στόχου της να επιταχύνει τη μετάβαση στη βιώσιμη ενέργεια, η Tesla επιθυμεί το 2024 να διασφαλίσει πως όλα της τα μοντέλα θα γίνουν πιο προσιτά για τους καταναλωτές, αρχής γενομένης από το Tesla Model Y.

Κάπως έτσι λοιπόν, το ηλεκτρικό SUV της Tesla, ξεκινά πλέον από €42.990, (από €47.240 προ έκπτωσης). Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε και την έκπτωση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», η τιμή του θα διαμορφωθεί οριακά κάτω από τις €35.000 (€34.990).

Αν συνυπολογίσουμε την έκπτωση των €4.340 αλλά και την κρατική επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», η τιμή του Tesla Model Y διαμορφώνεται στις €34.990

Tesla Model Y

Η εν λόγω έκδοση, εξασφαλίζει 455 km αυτονομίας, ενώ χαρίζει ικανοποιητικές επιδόσεις, με το 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 6,9”. Οι υπόλοιπες εκδόσεις του αυτοκινήτου, οι Model Y Long Range και Model Y Performance κοστίζουν 49.900 και 55.990 ευρώ αντίστοιχα (τιμή χωρίς να συνυπολογίζεται η κρατική επιδότηση).

Το 2023, οι παραδόσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 38% σε ετήσια βάση σε 1,81 εκατομμύρια, ενώ η παραγωγή αυξήθηκε κατά 35% σε ετήσια βάση σε 1,85 εκατομμύρια. Στην Ευρώπη, εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αντικατέστησαν τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητά τους, επιλέγοντας αντ' αυτών το Tesla.

Το Model Y αναδείχθηκε το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις συνολικά στη Δανία, τη Φινλανδία, την Ισλανδία, τις Κάτω Χώρες, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Ελβετία. Διεκδίκησε τον τίτλο του EV με τις περισσότερες πωλήσεις σε αρκετές χώρες, όπως η Αυστρία, η Κροατία, η Δανία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ισλανδία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, οι Κάτω Χώρες, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Σλοβενία, η Ισπανία, η Σουηδία και η Ελβετία.

Tesla Model Y

Ειδικότερα, το Model Y κατέρριψε το ρεκόρ του 1986 για το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις μέσα σε ένα έτος στη Δανία και η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έσπασε επίσης το 33 ετών ρεκόρ της μάρκας με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ισλανδία.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube