Κάθε Xiaomi SU7 θα πωλείται με €8.700 ζημία για την εταιρεία

Κάθε Xiaomi SU7 θα πωλείται με €8.700 ζημία για την εταιρεία

Παρόλα αυτά, μετά τον πάταγο που έκανε το Xiaomi SU7, η νεοφανής κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία αποτιμάται ήδη παραπάνω από τη Ford και τη GM!

Xiaomi SU7

Το Xiaomi SU7 έχει κλέψει τις εντυπώσεις με το καλημέρα. Από άποψη διαστάσεων και προδιαγραφών βάλλει ευθέως προς το Tesla Model S και την Porsche Taycan αλλά κοστίζει λιγότερο από ένα Model 3.

Η τόσο ανταγωνιστική τιμολόγηση είναι μια συνειδητή απόφαση των Κινέζων, αφού αναλυτές υποστηρίζουν ότι κάθε Xiaomi SU7 που θα πωλείται, θα ζημιώνει την εταιρεία για σχεδόν €9 χιλιάρικα. Και θα πουληθούν πολλά, πάρα πολλά...

Για κάθε SU7 που θα ταξινομήσει, η Xiaomi θα μπαίνει μέσα σχεδόν €9 χιλιάρικα, αλλά αυτό είναι κάτι που προφανώς το ήξερε...

Ήδη στα πρώτα 27 λεπτά, οι παραγγελίες είχαν φτάσει τις 50.000. Αργότερα ανακοινώθηκε ότι έχει ήδη προπουληθεί όλη η παραγωγή μέχρι και τους τελευταίους μήνες του 2024.

Xiaomi SU7

Γιατί το κάνει αυτό η Xiaomi; Προφανώς δεν έγινε κατά λάθος. Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει βαθύτερες τσέπες από οποιαδήποτε ανταγωνιστική start-up εταιρεία και φαίνεται ότι πιστεύει ότι ο όλος ντόρος θα αποβεί υπέρ της, παρά τη χασούρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Xiaomi SU7, ένα Model S σε χρήματα Model 3, ούτε €28 χιλιάρικα

Όταν άνοιξε το χρηματιστήριο μετά την κυκλοφορία του SU7, η τιμή των μετοχών της εταιρείας εκτινάχθηκε, προσθέτοντας $7,6 δισεκατομμύρια στην αποτίμησή της.

Xiaomi SU7

Ο κινεζικός κολοσσός αξίζει τώρα $55,2 δισεκατομμύρια, αναφέρει το Reuters, κι έχει ήδη ξεπεράσει παραδοσιακούς κατασκευαστές με παρουσία πολλών 10ετιών. Όπως τη Ford ($52,4 δισεκατομμύρια) και την GM ($53,1 δισεκατομμύρια). Κι οι τρεις βέβαια απέχουν παρασάγγας από την Tesla, η αξία της οποίας είναι στα αστρονομικά $549 δισεκατομμύρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Xiaomi SU7 είναι ένα 4τροχο smartphone με 673 PS

Η επιθετική πολιτική τιμολόγησης της Xiaomi αποτελεί ένα ακόμα κεφάλαιο στον πόλεμο τιμών που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους Κινέζους κατασκευαστές. Έρχεται μάλιστα σε μια εποχή που οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ανεβάσει τις τιμές των μοντέλων τους στα ύψη.

Xiaomi SU7

Πάντως, θα είναι πολύ λογικό αν κάμποσοι από όσους έσπευσαν να παραγγείλουν το Xiaomi SU7 αποθαρρυνθούν από την πολύμηνη αναμονή κι ακυρώσουν την αγορά τους. 

Θα πρέπει πάντως να το κάνουν εντός επτά ημερών από τη στιγμή που έκαναν την παραγγελία, αλλιώς θα χάσουν την επιστρέψιμη προκαταβολή των 5.000 γουάν (€640).

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube