Ποιο Tesla; Δείτε το Xiaomi SU7 να παρκάρει μόνο του [video]

Ποιο Tesla; Δείτε το Xiaomi SU7 να παρκάρει μόνο του [video]

Το Xiaomi SU7 είναι εξοπλισμένο με προηγμένα lidar, ραντάρ και κάμερες που του επιτρέπουν να παρκάρει μόνο του.

Xiaomi SU7

Πλειάδα νέων ηλεκτρικών μοντέλων παρουσιάζονται στην Κίνα σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση, αλλά από αυτά που θα κάνουν το ντεμπούτο τους εντός του τρέχοντος έτους, λίγα έχουν δημιουργήσει τόσο ντόρο όσο το νέο Xiaomi SU7.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα καινούργια EV από την Κίνα, το Xiaomi SU7 δεν προέρχεται από έναν καταξιωμένο όμιλο όπως η Geely, η GAC ή η Great Wall. Αλλά από τον τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστή smartphone στον κόσμο και μια εταιρεία που ειδικεύεται στα οικιακά ηλεκτρονικά.

Αν το νέο Xiaomi SU7 επαληθεύει στην πράξη όλα όσα υπόσχεται, οι παραδοσιακοί κατασκευαστές θα χάσουν τον ύπνο τους. Ξανά

Έχουν περάσει περίπου τρία χρόνια από τότε που η Xiaomi ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδιά της να μπει στον χώρο των αυτοκίνησης κι ευθαρσώς δηλώνει ότι θέλει να γίνει μία από τις πέντε μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο μέσα στα επόμενα 15-20 χρόνια.

Xiaomi SU7

Η Xiaomi φόρτωσε το SU7 με πολλά προηγμένα ηλεκτρονικά κι ως μέρος της προώθησης του πρώτου της μοντέλου, κυκλοφόρησε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον βίντεο. Το δείχνει να παρκάρει αυτόνομα σε ένα γκαράζ πολλαπλών επιπέδων στάθμευσης.

Στο βίντεο, ο οδηγός του SU7  σταματά στην είσοδο του γκαράζ πριν πατήσει ένα κουμπί στην οθόνη του infotainment και βγει από το όχημα. Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο εισέρχεται στο γκαράζ και ανεβαίνει αυτόνομα τους ορόφους.

Xiaomi SU7

Κάποια στιγμή, έρχεται μούρη με μούρη με ένα Audi A7, αλλά του παραχωρεί προτεραιότητα και συνεχίζει την πορεία του προς το ανώτερο επίπεδο του γκαράζ. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Xiaomi SU7 είναι ένα 4τροχο smartphone με 673 PS

Στη συνέχεια είναι σε θέση να βρει μια κατάλληλη θέση στάθμευσης, αν και φαίνεται να μπερδεύεται λίγο στην επιλογή και παρκάρει απροβλημάτιστα σε αυτήν.

Xiaomi SU7

Δεν είναι σαφές εάν το γκαράζ που χρησιμοποιήθηκε στη βιντεοσκόπηση ήταν ειδικά εξοπλισμένο με αισθητήρες για να διευκολύνει τα οχήματα να σταθμεύουν μόνα τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Προηγμένη τεχνολογία αυτόνομου παρκαρίσματος από την Ford [video]

Ή εάν το λογισμικό του συγκεκριμένου SU7 είχε προ-χαρτογραφημένη τη διαδρομή από πριν. Εάν το SU7 μπορεί όντως να πλοηγηθεί σε ένα τόσο πολύπλοκο συγκρότημα στάθμευσης χωρίς προηγούμενη χαρτογράφηση και βασιζόμενο αποκλειστικά στους αισθητήρες του, τότε αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό.

Xiaomi SU7

Η Xiaomi εξόπλισε το SU7 με lidar, κάμερες και ραντάρ κι επιβεβαίωσε ότι θα περιλαμβάνει λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο κι αυτόματη στάθμευση. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μercedes και Bosch δημιουργούν υπηρεσία αυτόνομου παρκαρίσματος [video]

Μελλοντικά, το λογισμικό θα ενημερωθεί ώστε να περιλαμβάνει αυτόνομη οδήγηση και σε αστικό περιβάλλον.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube