Ορόσημο για την Tesla, έφτασε τα 6.000.000 αυτοκίνητα

Ορόσημο για την Tesla, έφτασε τα 6.000.000 αυτοκίνητα

«Τάπα» πηγαίνει η μάρκα του Elon Musk.

Tesla

Η Tesla  ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε το 6.000.000στό -προφανώς ηλεκτρικό- της αυτοκίνητο. Ένα εκπληκτικό επίτευγμα για μια νεαρή αυτοκινητοβιομηχανία που μέχρι στιγμής έχει πολύ περιορισμένη γκάμα. Ειδικά στα πρώτα της χρόνια, προσέφερε μια χούφτα μοντέλα σε υψηλές τιμές, κάτι που κάνει ακόμα πιο αξιοσημείωτο το κατόρθωμά της. 

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε το ορόσημο σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X. Όπως φαίνεται από το σύντομο βίντεο, το 6.000.000στό όχημα της εταιρείας είναι ένα Stealth Grey Tesla Model Y που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο Fremont. Το όχημα περικυκλώθηκε από μια ομάδα εργαζομένων, που έσπευσαν για την αναμνηστική φωτογραφία. 

Πλέον, η Tesla αυξάνει την παραγωγή της κατά ένα εκατομμύριο οχήματα κάθε 6,5 μήνες

 

 

Θυμίζουμε ότι η Tesla παρήγαγε το 5.000.000στό ηλεκτρικό της αυτοκίνητο στις 17 Σεπτεμβρίου 2023. Δηλαδή χρειάστηκαν περίπου 6,5 μήνες για να προστεθεί άλλο ένα εκατομμύριο. Ο χρόνος μεταξύ του τέταρτου και του πέμπτου εκατομμυρίου αυτοκινήτων ήταν πάλι λίγο πάνω από έξι μήνες, επομένως ο ρυθμός παραγωγής έχει σταθεροποιηθεί υψηλά.

Αν συνεχίσει έτσι, τότε πριν από το τέλος του 2024, η Tesla θα γιορτάσει την παραγωγή των επτά εκατομμυρίων μονάδων.

Tesla

Στο τέλος του 2023, οι συνολικές παραδόσεις της Tesla ξεπέρασαν τις 5,45 εκατομμύρια μονάδες, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 4,78 εκατομμύρια Model 3/Model Y.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To Tesla Model Y πρώτο σε πωλήσεις παγκοσμίως για το 2023

Αν προσθέσουμε τις πωλήσεις του 2024, είναι ασφαλές να συμπεράνουμε ότι το δίδυμο Model 3/Model Y αριθμεί πλέον πάνω από 5 εκατομμύρια μονάδες. Άρα το Roadster, το Model S, το Model X και το Cybertruck αριθμούν κάτω από ένα εκατομμύριο.

Tesla

Η BYD γιόρτασε πρόσφατα 7.000.000στό μοντέλο της που μπαίνει στην πρίζα. Νούμερο μοιρασμένο σχεδόν εξίσου ανάμεσα σε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα κι επαναφορτιζόμενα υβριδικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ρουά ματ, το Tesla Model Y αποκτά αυτονομία 600 km

Επομένως, η κινεζική εταιρεία υπολείπεται κατά περίπου 2,5 εκατομμύρια μονάδες της Tesla σε EV πωλήσεις. Το 4ο τρίμηνο του 2023, η BYD για πρώτη φορά πούλησε ελαφρώς περισσότερα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την αμερικανική ανταγωνιστική μάρκα. Ήταν όμως πίσω σε συνολικές ετήσιες EV ταξινομήσεις.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube