Αυξημένες οι παγκόσμιες πωλήσεις της Toyota

Αυξημένες οι παγκόσμιες πωλήσεις της Toyota

H Toyota συνεχίζει την ανοδική της πορεία, με τις παγκόσμιες πωλήσεις της να σημειώνουν άνοδο 8,3% σε σχέση με πέρυσι.

Toyota Logo

Τι κι αν σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρχαν δυσκολίες στην παραγωγή; Η Toyota όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά σημείωσε νέο ρεκόρ στις παγκόσμιες πωλήσεις της.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έφτασε τις 5,6 εκατομμύρια πωλήσεις, με τα κέρδη της εταιρείας να είναι για άλλη μία χρονιά μεγάλα. Κομβικό ρόλο σε αυτό έπαιξε τόσο η έντονη ζήτηση, όσο και η βελτίωση των συνθηκών προσφοράς εξαρτημάτων.

Η παγκόσμια παραγωγή κατά το πρώτο μισό του έτους αυξήθηκε κατά 10% στις 5,7 εκατομμύρια μονάδες, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών Daihatsu και Hino, όπως ανακοίνωσε η Toyota. Παράλληλα, μόνο για το μήνα Σεπτέμβρη, το ποσοστό ανόδου αγγίζει το 11%.

Η περιοχή στην οποία οι πωλήσεις της Toyota και της Lexus παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση είναι η Αφρική, με το ποσοστό της αύξησης να αγγίζει το 22%. Ακολουθεί η Μέση Ανατολή με 17%, η Βόρεια Αμερική με 9,4% και τέλος η Ευρώπη με 7%.

Για άλλη μία χρονιά, η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι καταναλωτές όλου του κόσμου στην Toyota παραμένει ακλόνητη

Toyota CH-R

Σε ορισμένες περιοχές της Ασίας, όπως η Ταϊλάνδη και η Ινδονησία, οι πωλήσεις παρουσίασαν μία σχετική κάμψη, κυρίως λόγω των οικονομικών δυσχερειών. Στον αντίποδα, οι πωλήσεις εντός Ιαπωνίας διατήρησαν τα υψηλά ποσοστά τους για άλλη μία χρονιά, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 34%.

Τι γίνεται όμως με τις πωλήσεις στην Κίνα; Παρέμειναν στα ίδια επίπεδα (αύξηση μικρότερη του 1%) αφενός λόγω της αυξημένης δυναμικής της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας και αφετέρου εξαιτίας του τεράστιου ενδιαφέροντος για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Μιλώντας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το πρώτο εξάμηνο του έτους, οι Ιάπωνες πούλησαν 1,8 εκατομμύρια EV, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση της τάξης του 38% σε σχέση με πέρυσι. Τα ποσοστά αυτά αναμένεται να συνεχίσουν να έχουν αυξητικές τάσεις, αν αναλογιστούμε το δυναμικό μπάσιμο του ιαπωνικού κολοσσού στην ηλεκτροκίνηση.

Στο πλαίσιο του Japan Mobility Show, ο πρόεδρος της Lexus, Takashi Watanabe αναφέρθηκε στο ανεπαρκές δίκτυο φόρτισης της χώρας. «Είναι ακόμα περιορισμένο σε αριθμό, αλλά το διερευνούμε και κινούμαστε αυτή τη στιγμή με ένα πρόγραμμα για σταθμούς φόρτισης ειδικά για τη Lexus», παραδέχτηκε.

Toyota Yaris Cross

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κίνα, πλέον ο κορυφαίος εξαγωγέας αυτοκινήτων στον κόσμο

Όσον αφορά τις υπόλοιπες μεγάλες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, η Honda είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 7,5%, παρά τους μειωμένους αριθμούς σε Κίνα και Ευρώπη. Ανοδικές τάσεις είχε και η Nissan (+5,5%), η οποία είδε τα νούμερά της στην Κίνα να μειώνονται, όπως ακριβώς συνέβη με τις άλλες δύο αυτοκινητοβιομηχανίες.

 


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube