Η Nissan επαναφέρει τα σχέδια για ένα σπορ προσιτό EV

Η Nissan επαναφέρει τα σχέδια για ένα σπορ προσιτό EV

Φαίνεται πως η Nissan σκέφτεται για τα καλά πλέον την παραγωγή ενός προσιτού σπορ ηλεκτρικού μοντέλου στη βάση της εξηλεκτρισμένης της γκάμας.

Nissan idx and idx nismo concept

Έχουν περάσει περίπου δέκα χρόνια από τη στιγμή που η Nissan παρουσίασε στο Σαλόνι της Ιαπωνίας ένα ηλεκτρικό concept car με το όνομα IDx, που όμως δεν μπήκε ποτέ στη γραμμή παραγωγής, παρά τα σχέδια που το ήθελαν διαθέσιμο στις αρχές του 2020.

Πλέον όμως ανοίγει και πάλι η συζήτηση για ένα προσιτό EV στη βάση της γκάμας της Nissan, με βάση τα όσα δήλωσε ο προϊστάμενος σχεδιασμού των Ιαπώνων, Ivan Espinosa σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Top Gear.

«Ως εταιρεία πάντα είχαμε στη γκάμα μας αυτοκίνητα επιδόσεων, όπως το GT-R ή το 350Ζ. Ήταν όμως στην κορυφή της γκάμας μας. Αυτό που μας λείπει όμως είναι ένα αυτοκίνητο επιδόσεων στη βάση της γκάμας μας, άρα σε συμφέρουσα τιμή».

Πρόθεση της Nissan είναι να φέρει στην αγορά ένα συναρπαστικό και οδηγικά ευχάριστο μικρό, ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε προσιτή τιμή

Nissan IDx concept

Μιλώντας για το σχήμα, ανέφερε πως δεν μιλάνε για ένα αυτοκίνητο σαν το Nissan Pulsar. Αλλά για ένα μικρό, νεανικό και φρέσκο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Για να μπορέσει μάλιστα να γίνει ελκυστικό για τους νεαρότερους σε ηλικία πελάτες, ο Espinosa παραδέχτηκε ότι το αυτοκίνητο «θα πρέπει να είναι συναρπαστικό και ελκυστικό στην οδήγηση». Αυτή η δήλωση μάλλον κλείνει προς την κατεύθυνση της Nismo, θα πούμε εμείς!

Η αλήθεια είναι πάντως πως και οι έτερες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφονται στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιδόσεων, αποκαλύπτοντας τα δημιουργήματά τους στο Σαλόνι της Ιαπωνίας. Το Mazda Iconic SP, το Toyota FT-Se, το Honda Prelude είναι μόνο μερικά εξ αυτών.
Η Nissan ακολούθησε με το δικό της εντυπωσιακό concept, το Hyper Force, που πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει ως το εξηλεκτρισμένο μέλλον του GT-R.

Nissan IDx concept

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota FT-Se, το ηλεκτρικό alter ego του MR2

Τον Σεπτέμβριο του 2021, ο αντιπρόεδρος της Nissan Design Europe, Matthew Weaver μίλησε για μία (υποθετική) αναβίωση του Nissan Silvia. Λίγο μετά από αυτή τη δήλωση, το ιαπωνικό περιοδικό Best Car μετέφερε την εκτίμησή του πως το νέο Nissan Silvia θα έρθει το 2025 και θα είναι ηλεκτρικό. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί σε καμία περίπτωση από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όσο το Japan Mobility Show βρίσκεται σε εξέλιξη έρχονται ενδιαφέρουσες ειδήσεις γύρω από το αυτοκίνητο.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube