Τοyota, Daihatsu και Suzuki συνεργάζονται για ένα κεντρομήχανο σπορ κουπέ

Τοyota, Daihatsu και Suzuki συνεργάζονται για ένα κεντρομήχανο σπορ κουπέ

Φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τις Toyota, Daihatsu και Suzuki να συνεργάζονται για ένα κεντρομήχανο σπορ κουπέ που θα κάνει ντεμπούτο στην Ιαπωνία το 2025.

Τοyota, Daihatsu, Suzuki

Η Toyota έχει μακρά παράδοση στα σπορ αυτοκίνητα. Η Suzuki από την πλευρά της μπορεί να μην έχει τόσο ισχυρό σπορ DNA, αλλά με τις GTi ή Sport εκδόσεις των Swift και Ignis έχει καταφέρει να καταγραφεί και αυτή στο πάνθεον των σπορ κατασκευαστών. Χαρίζοντας με τα μικρά hot hatch της χαμόγελα σε αρκετούς οδηγούς. Από την άλλη η Daihatsu είχε προσφέρει στην Ευρώπη το αξιαγάπητο λιλιπούτειο διθέσιο Copen.

Νέο ρεπορτάζ, αυτή τη φορά από το Forbes, επαναφέρει στο προσκήνιο το σενάριο που θέλει τους τρεις Ιάπωνες κατασκευαστές να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κατασκευάσουν ένα μικρό διθέσιο σπορ κουπέ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Toyota θα προσφέρει την πλατφόρμα που θα βασιστεί το νέο σπορ μοντέλο, ενώ η Suzuki θα παρέχει τον τούρμπο κινητήρα ενός λίτρου που θα είναι τοποθετημένος στο κέντρο του αυτοκινήτου και θα στέλνει την ισχύ του στους πίσω τροχούς.

Τοyota, Daihatsu, Suzuki

Φήμες θέλουν το μοτέρ να αποδίδει περίπου 150 PS και να συνδυάζεται με ένα 6άρι αυτόματο σασμάν. To δίθυρο κουπέ θα κυκλοφορήσει στην αγορά με τα σήματα τόσο της Toyota όσο και της Suzuki, με κάποιους να βάζουν στο παιχνίδι για την ιαπωνική αγορά και την Daihatsu με ένα τρίτο μοντέλο.

Εάν οι φήμες επιβεβαιωθούν, τότε το πιθανότερο σενάριο λέει ότι θα δούμε το μικρό σπορ κουπέ να κυκλοφορεί στους δρόμους της Ιαπωνίας, αρχικά, το 2025 και με κόστος που θα κυμαίνεται γύρω στα €20.000. Δεδομένου του μικρού του κινητήρα, δεν αποκλείεται αργότερα να το δούμε να λανσάρεται και σε αρκετές ευρωπαϊκές αγορές. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube