Γιατί ανεστάλη η λειτουργία έξι εργοστασίων της Toyota;

Γιατί ανεστάλη η λειτουργία έξι εργοστασίων της Toyota;

Η Toyota ανακοίνωσε πως έξι εγχώρια εργοστάσια σταμάτησαν προσωρινά την παραγωγή τους. Ποιος ο λόγος;

Toyota Plant Japan

Μπορεί οι πωλήσεις της Toyota να παραμένουν σταθερά υψηλές για μία ακόμη χρονιά, η λειτουργεία όμως κάποιων εργοστασίων της έχει περάσει από 40 κύματα.

Στις 29 Αυγούστου, ο ιαπωνικός κολοσσός αναγκάστηκε να πατήσει μια μικρή παύση σε 14 γραμμές παραγωγής, εγχώριων εργοστασίων (στα οποία κατασκευάζοντας τα Land Cruiser και RAV4), εξαιτίας μίας δυσλειτουργίας κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης του λογισμικού τους. Σχεδόν δύο μήνες μετά, η Toyota αναγκάζεται να διακόψει εκ νέου την παραγωγή της σε έξι εργοστάσια εξαιτίας μίας έκρηξης που σημειώθηκε την Δευτέρα στο εργοστάσιο του Chuo Spring στην επαρχία Aichi, όπου κατασκευάζονται μέρη της ανάρτησης οχημάτων για μια σειρά ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Μια έκρηξη στο εργοστάσιο του Chuo Spring στην επαρχία Aichi οδήγησε στην προσωρινή αναστολή έξι μονάδων της Toyota

Toyota RAV4

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ιαπωνικά μέσα, από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο υπάλληλοι της μονάδας. Τα αίτια παραμένουν άγνωστα, με την υπόθεση να έχει περάσει πλέον στα χέρια της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό πως η Toyota, πλην του περασμένου Αυγούστου είχε αναγκαστεί να κλείσει τις γραμμές παραγωγής της όταν ένας από τους προμηθευτές της δέχτηκε επίθεση στο λογισμικό λειτουργίας του.

Αυτή η διακοπή επηρέασε σχεδόν το 5% της παραγωγής εκείνου του μήνα, ενώ χρειάστηκαν κάμποσες μέρες για να επανέλθει η ομαλή λειτουργία στις γραμμές παραγωγής.

Toyota Talhara Plant

Φυσικά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 σημειώθηκαν παύσεις σε διάφορα εργοστάσια των Ιαπώνων, είτε λόγω λοιμώξεων, είτε λόγω καθυστερήσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Μένει να δούμε τώρα το μέγεθος της ζημιάς. Τον περασμένο Αύγουστο, η διακοπή παραγωγής κόστισε στην Toyota 327,4 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube