Lexus LF-ZC, προτεραιότητα στον οδηγό

Lexus LF-ZC, προτεραιότητα στον οδηγό

Το πρωτότυπο Lexus LF-ZC για το «Lexus Future Zero-Emission Catalyst», αποκαλύφθηκε στο Τόκιο και προαναγγέλλει την επόμενη γκάμα BEV της εταιρείας που έχει προγραμματιστεί να λανσαριστεί το 2026.

Το πρωτότυπο Lexus LF-ZC ενσωματώνει την υπόσχεση της φίρμας να δημιουργήσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλής ποιότητας, εστιασμένα στη σχεδίαση και στις επιδόσεις. 

Στόχος αυτής του κόνσεπτ είναι να προσφέρει βελτιωμένη ηλεκτρική εμπειρία οδήγησης που χαρακτηρίζεται από εξαιρετικές επιδόσεις. Το Lexus LF-ZC διακρίνεται για τις γενναιόδωρες αναλογίες του (4,75 m μήκος, 1,88 πλάτος και 1,39 μ ύψος, για μεταξόνιο 2,89 m. Διαθέτει δε χαμηλό κέντρο βάρους, ευρύχωρο εσωτερικό και τη σχεδίαση που ανακοινώθηκε ως «διεγερτική», συνδυάζοντας λειτουργικότητα και αισθητική. 

Tο Lexus LF-ZC αντιπροσωπεύει ένα όραμα για το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με έμφαση στην απόδοση, στην προσαρμογή και στη φιλικότητα προς το περιβάλλον

Lexus LF-ZC

Τα ηλεκτρικά μοντέλα της επόμενης γενιάς της Lexus υιοθετούν έναν οδηγοκεντρικό σχεδιασμό, εκμεταλλευόμενα τα χαρακτηριστικά των BEV για να προσφέρουν δυναμικές επιδόσεις που είναι a priori ευχάριστες. Το Lexus LF-ZC ενσωματώνει έτσι τεχνολογίες όπως η τετρακίνηση DIRECT4 και ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης, Steer-by-Wire.

Το «έξυπνο» ψηφιακό πιλοτήριο επιτρέπει τον έλεγχο του αυτοκίνητου προσαρμοσμένο στην εκάστοτε κατάσταση, παρέχοντας μια λεγόμενη «εμβυθιστική» οδηγική εμπειρία. Το νέο λογισμικό που ονομάζεται «Arene OS» επιτρέπει συνεχείς ενημερώσεις και το επίπεδο απόδοσης μπορεί να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις του οδηγού.

Lexus LF-ZC

Το σύστημα αναγνώρισης φωνής επόμενης γενιάς με τεχνητή νοημοσύνη παρέχει γρήγορες απαντήσεις και διορατικές συμβουλές. Λαμβάνει υπόψη τις καθημερινές δραστηριότητες και την κατάσταση της σκέψης του οδηγού για να παρέχει προτάσεις σχετικά με τη διαδρομή και τον τρόπο λειτουργίας του αυτοκινήτου.

Το εσωτερικό του Lexus LF-ZC αναδεικνύει το κόνσεπτ CMF Bamboo, δίνοντας έμφαση στη βιωσιμότητα και στη χρήση παραδοσιακών υλικών σε συνδυασμό με την τεχνολογία. Η σχεδίαση του LF-ZC συνδυάζει αεροδυναμική (Cd 0,20) με στοιχεία ειδικά για BEV προκειμένου να δημιουργήσει ένα σχέδιο που είναι τουλάχιστον εκφραστικό.

Lexus LF-ZC

Το αυτοκίνητο θα προσφέρει λοιπόν, όπως διατείνεται η Lexus, εξαιρετική οδηγική εμπειρία χάρη στη μπαταρία υψηλών επιδόσεων (τα χαρακτηριστικά της οποίας δεν γνωρίζουμε ακόμη), τη μεγάλη αυτονομία και τις προηγμένες επιλογές εξατομίκευσης. Η διαδικασία παραγωγής του Lexus LF-ZC χρησιμοποιεί μια αυτόνομη γραμμή συναρμολόγησης, μειώνοντας το επενδυτικό κόστος και βελτιώνοντας την ευελιξία.

Συνοπτικά, το Lexus LF-ZC αντιπροσωπεύει ένα όραμα για το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με έμφαση στην απόδοση, στην προσαρμογή και στη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Η ιαπωνική φίρμα προσπαθεί να συνδυάσει την τεχνολογική καινοτομία και τη βιωσιμότητα για να προσφέρει μοντέλα πολυτελείας υψηλής ποιότητας.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube