Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης 2017: Όλες οι μεγάλες πρεμιέρες

Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης 2017: Όλες οι μεγάλες πρεμιέρες

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα κυριότερα από τα μοντέλα που πρόκειται να κάνουν το ντεμπούτο τους στην προσεχή έκθεση.

Η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2017 είναι η 87η και θα ανοίξει τις πύλες της για τον Τύπο στις 7 Μαρτίου και για το κοινό από τις 9 έως τις 19.

Όπως πάντα έτσι και φέτος, θα έχει μπόλικες ενδιαφέρουσες πρεμιέρες και μάλιστα σε όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων, από πόλης μέχρι σούπερκαρ.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν μια λίστα με όλες τις πρεμιέρες που μέχρι στιγμής είναι γνωστές, την οποία θα κρατάμε ενημερωμένη με ό,τι νεότερο προκύψει μέχρι την έναρξη της έκθεσης.

Alpine A120


Η θρυλική γαλλική φίρμα θα αναβιώσει με τον ιδανικό τρόπο: Ένα μικρό σπορ κουπέ για τους λάτρεις της οδήγησης. Οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές και όλοι ευχόμαστε να εκπληρωθούν σε απόλυτο βαθμό.

Audi RS3 Sportback


Το RS3 ανεβαίνει στους 400 ίππους και ξαναπαίρνει πίσω τον τίτλο του ισχυρότερου χάτσμπακ παραγωγής που είχε χάσει από τη Mercedes-AMG A45. Σύμφωνα με την Audi, ο χρόνος για τα 0-100 km/h πέφτει από τα 4,3” στα 4,1. Εμείς πάντως έχουμε μετρήσει το σημερινό μοντέλο των 367 ίππων στα 4!

BMW 5 Series Touring


Πολύ λίγο μετά την κλασική σεντάν 5άρα, ήρθε η ώρα και για την πρακτική εκδοχή της. Όπως συνήθως, υπάρχουν πολλοί για τους οποίους έχει πιο δυναμική γραμμή από τη σεντάν.

Citroën C-Aircross


Αν και ακόμα το τοπίο είναι θολό, το πιθανότερο είναι ότι μιλάμε για ένα αυτοκίνητο με χαρακτήρα crossover που θα αντικαταστήσει το C3 Picasso και θα χρησιμοποιεί την ίδια βάση και τα μηχανικά μέρη με το Opel Crossland X.

DS 7 Crossback


Η ναυαρχίδα της DS θα είναι ένα μεσαίο SUV που θα σημάνει μια νέα εποχή για την εταιρεία. Στην αγορά θα τοποθετηθεί απέναντι από μοντέλα όπως το Audi Q5, η BMW X3 και η Mercedes-Benz GLC.

Ferrari 812 Superfast


Το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την F12 ονομάζεται 812 Superfast και κινείται από τον πιο δυνατό ατμοσφαιρικό V12 που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής. Είναι 6,5 lt και αποδίδει 800 ίππους.

Ford Fiesta ST


Το νέο μικρό GTi της Ford κινείται από ένα νέο 1.500άρι 3κύλινδρο τούρμπο μοτέρ που αποδίδει 200 ίππους. Θα υπάρχουν τρία προγράμματα οδήγησης (Normal, Sport και Track), ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στις αρχές του 2018.

Honda Civic Type R


Μετά την εμφάνισή του σε μορφή πρωτοτύπου στο Παρίσι, ήρθε η ώρα και για την έκδοση παραγωγής. Προς το παρόν, δεν ξέρουμε κάτι περισσότερο σχετικά με τα τεχνικά του στοιχεία.

Hyundai i30 Wagon


Πλάι στη νέα γενιά του χάτσμπακ μικρού οικογενειακού της, η Hyundai θα λανσάρει και την πρακτική του έκδοση. Θα το δούμε για πρώτη φορά από κοντά σε λίγες μέρες.

Italdesign V10 supercar


Η Italdesign θα παρουσιάσει την πρότασή της στην εξωτική κατηγορία και μάλιστα σε μορφή έτοιμη για παραγωγή. Τουλάχιστον πέντε είναι ήδη βέβαιο ότι θα κατασκευαστούν.

Kia Picanto


Η τρίτη γενιά του μικρού της Kia θα διατίθεται μόνο σε 5θυρες εκδόσεις και όλα δείχνουν πως θα έχει πάλι την απαραίτητη δυναμική για να χτυπήσει κορυφή.

Lamborghini Huracán Performante


Έχουμε περιμένει πολύ για την κορυφαία έκδοση της Huracán αλλά φαίνεται ότι θα αποζημιωθούμε. Η εταιρεία μας προϊδεάζει για ένα σπουδαίο ρεκόρ στο Nϋrburgring.

Lexus LS 500h


Η ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει την υβριδική έκδοση της ναυαρχίδας της, που κρύβει εντυπωσιακή τεχνολογία επί του θέματος.

McLaren P14


Το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την 650S αναμένεται να κάνει αίσθηση με τις δυνατότητές του. Η βρετανική εταιρεία μας έχει δείξει πως σίγουρα ξέρει πως να φτιάχνει κορυφαία σπορ αυτοκίνητα.

Mercedes-Benz E-Class Cabriolet


Το μόνο κομμάτι από το παζλ της E-Class που έλειπε μέχρι σήμερα, ήταν αυτό της ανοιχτής έκδοσης. Θα το βρούμε στη Γενεύη σε σχεδόν δύο εβδομάδες.

Mitsubishi Eclipse Cross


Ένα μοντέλο που θα ανταγωνιστεί ευθέως το Nissan Qashqai θα είναι από εδώ κι εμπρός η πρότασή της Mitsubishi στη μεσαία κατηγορία. Ονομάζεται Eclipse Cross και μπορείς να το θεωρήσεις και ως τον αντικαταστάτη του Lancer.

Nissan Qashqai facelift


Ήρθε η ώρα για μια μικρή ανανέωση της δεύτερης γενιάς του Qashqai. Θα έχει μικρές αλλαγές και κυρίως αναβαθμισμένο εξοπλισμό στις πλούσιες εκδόσεις του, που θα περιλαμβάνει έως και σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης.

Opel Crossland X


Καθότι αυτό προστάζουν οι απαιτήσεις της εποχής, η Opel θα αντικαταστήσει το μικρό πολυμορφικό Meriva με ένα crossover αντίστοιχων διαστάσεων που θα ονομάζεται Crossland X.

Opel Insignia Grand Sport


Η παρουσία της Opel στα μεσαία οικογενειακά αναβαθμίζεται σε όλα της, με ένα πανέμορφο αυτοκίνητο με 4θυρη κουπέ γραμμή και φουλ της τεχνολογίας.

Pagani Huayra Roadster


Η ανοιχτή έκδοση της Huayra είναι επιτέλους γεγονός και φέρνει μαζί της σημαντικές εξελίξεις και αναβαθμίσεις για το μοντέλο.

Peugeot Instinct Concept


Η γαλλική εταιρεία μας δίνει μια πρώτη γεύση για την εικόνα που θα έχει το -κατά πάσα πιθανότητα- ηλεκτρικό μέλλον της.

Porsche 911 GT3 991.2


Η ανανεωμένη γενιά της πιο σκληροπυρηνικής 911 θα είναι η τελευταία της Ιστορίας με τον ατμοσφαιρικό flat-six, ενώ επιτέλους θα μπορεί να έχει και κανονικό λεβιέ ταχυτήτων.

Range Rover Velar


Το Velar έρχεται να καλύψει το κενό που υπήρχε στη γκάμα της εταιρείας, μεταξύ του Evoque και του Discovery Sport. Θα το κάνει χρησιμοποιώντας το πάτωμα και τα μηχανικά μέρη της Jaguar F-Pace, ενώ ο χαρακτήρας του θα είναι περισσότερο ασφάλτινος από χωμάτινος.

SEAT Ibiza


Το νέο σουπερμίνι της ισπανικής εταιρείας είναι ένα πολλά υποσχόμενο μικρό που βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0 του ομίλου Volkswagen και χωρίς να είναι πιο μακρύ, είναι 8,7 cm πιο φαρδύ, με πορτμπαγκάζ 355 lt.

Škoda Octavia RS 245


Η κορυφαία έκδοση του ανανεωμένου Octavia θα είναι και το ισχυρότερο μοντέλο στην ιστορία της εταιρείας. Με 245 ίππους και μπλοκέ διαφορικό, θα πετυχαίνει 0-100 km/h σε μόλις 6,6”. Εκτός του Octavia, η Škoda θα παρουσιάσει στη Γενεύη και ανανεωμένες εκδόσεις των Citigo και Rapid, καθώς και το Kodiaq Scout.

Suzuki Swift


Η ολοκαίνουργια γενιά του σουπερμίνι της Suzuki θα είναι αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς και πάνω απ’ όλα στους κινητήρες, όπου θα υπάρχει ακόμα και ο 3κύλινδρος 1.000άρης τούρμπο.

Toyota Yaris


Η δεύτερη ανανέωση του Yaris τρίτης γενιάς είναι σύμφωνα με την Toyota κάτι περισσότερο από facelift. Σοβαρά βελτιωμένο σε πάνω από 900 σημεία, το Yaris θα αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του και μια πραγματικά σπορ έκδοση.

Volkswagen Arteon


Το νέο 4θυρο κουπέ της Volkswagen ουσιαστικά θα αντικαταστήσει το CC και είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό σχήμα, με «εξωπραγματικό χώρο στο πίσω κάθισμα γι’ αυτόν τον τύπο αμαξώματος». Αυτό τουλάχιστον δηλώνει η εταιρεία.

Volvo XC60


Η δεύτερη γενιά του μεσαίου SUV της Σουηδικής εταιρείας θα είναι ένα δυναμικό και μοντέρνο σχήμα με κορυφαία τεχνολογία σε όλα τα επίπεδα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube