Νέο Citroën C-Aircross concept [video]

Νέο Citroën C-Aircross concept [video]

Προλογίζει crossover, αντίπαλο του Nissan Juke, που θα αντικαταστήσει το C3 Picasso και αναμένεται το 2018.

To C-Aircross παραγωγής αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά και οι πωλήσεις του να ξεκινήσουν το 2018.

Σύμφωνα με τη σημερινή μόδα, το πρωτότυπο που αποκαλύφθηκε δεν ακολουθεί τη φιλοσοφία του πολυμορφικού MPV, όπως το C3 Picasso, αλλά έχει τη μορφή ενός crossover/SUV.

Οι διαστάσεις του πρωτοτύπου είναι παρόμοιες με αυτές του C3 Picasso αλλά και του Nissan Juke. Έχει μεγάλους τροχούς 18 ιντσών, πανοραμική ηλιοροφή, και πίσω πόρτες που ανοίγουν ανάποδα, όπως στο Opel Meriva,για ευκολότερη πρόσβαση στην καμπίνα. Η Citroen λέει ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και στην αεροδυναμική, με εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα, εξαγωγές στα μαρσπιέ και διαχύτη στο πίσω μέρος.

Στο μινιμαλιστικό εσωτερικό υπάρχουν ελάχιστοι διακόπτες καθώς οι περισσότερες λειτουργίες ελέγχονται από τη μεγάλη κεντρική οθόνη αφής των 12 ιντσών. Στη θέση του πίνακα οργάνων υπάρχει μια μεγάλη Head-Up Display που προβάλλει τις πληροφορίες μπροστά από τον οδηγό έτσι ώστε να μην παίρνει το βλέμμα του από το δρόμο. Οι θέσεις για μικροπράγματα είναι πολλές μέσα στην καμπίνα, και περιλαμβάνουν ειδικούς αποθηκευτικούς χώρους κρυμμένους στο πίσω μέρος των καθισμάτων και κάτω από την κεντρική κονσόλα. Το κινητό φορτίζει επαγωγικά, χωρίς καλώδια, σε ειδική θέση, και συγκρατείται από ιμάντα.

Δύο κάμερες αντικαθιστούν τους εξωτερικούς καθρέφτες και υπάρχει επίσης η υψηλής ευκρίνειας dash cam που ξέρουμε από το C3 και η οποία μας επιτρέπει να μοιραζόμαστε φωτογραφίες και video μέσω των social media.

Το μοντέλο παραγωγής δεν θα έχει τετρακίνητη έκδοση, αλλά την ελκτική πρόσφυση θα την ελέγχει το γνωστό ηλεκτρονικό σύστημα Grip Control, που θα παρέχει κάποιες δυνατότητες κίνησης εκτός ασφάλτου.

Οι κινητήρες αναμένεται να είναι από την γκάμα των C3 και C4 Cactus, και να περιλαμβάνουν τον 3κύλινδρο 1.2 Puretech βενζίνης και το ντίζελ BlueHDi, σε κυβισμό 1,6 ή και 1,5 λίτρων.

Οι τιμές δεν θα πρέπει να είναι σημαντικά υψηλότερες από εκείνες του σημερινού C3 Picasso.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube