Δείτε τη νέα McLaren P14 να ντριφτάρει ατελείωτα σε δοκιμές εξέλιξης [video]

Δείτε τη νέα McLaren P14 να ντριφτάρει ατελείωτα σε δοκιμές εξέλιξης [video]

H αντικαταστάτρια της 650S περνάει τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης της δυναμικής συμπεριφοράς πριν παρουσιαστεί στη Γενεύη.

Η νέα McLaren, που θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στο Σαλόνι της Γενεύης, στις 7-8 Μαρτίου, βρίσκεται στα τελευταία στάδια της εξέλιξης.

Το νέο μοντέλο, με τον κωδικό Ρ14, θα έχει ένα νέο, 4λιτρο διτούρμπινο κινητήρα V8 και αναβαθμισμένα φρένα. Θα κάνει το 0-200 km/h σε 7,8”, το 400άρι από στάση σε 10,8” και θα φρενάρει από τα 200 km/h σε 4,6” και σε 117 μόλις μέτρα, σύμφωνα με τον κατασκευαστή της.

Η απόσταση ακινητοποίησης αυτή είναι κατά 6 μέτρα μικρότερη από εκείνη της 650S, καθώς το νέο μοντέλο θα έχει ελαφρύτερες, πιο άκαμπτες δαγκάνες φρένων και κεραμικούς δίσκους στον στάνταρ εξοπλισμό. Η McLaren έχει επίσης εξελίξει ένα ειδικό λάστιχο Pirelli P Zero Corsa που δίνει 6% μεγαλύτερη μηχανική πρόσφυση σε σύγκριση με την 650S.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη McLaren 650S [video]

Η νέα McLaren θα έχει ένα καινούργιο 4λιτρο κινητήρα που αναμένεται να ξεπερνά τους 650 PS που αποδόδει η 650S και θα αναδεικνύεται με γαλάζιο φωτισμό όταν ξεκλειδώνεις το αυτοκίνητο.

Το παρακάτω video δείχνει την Ρ14, καμουφλαρισμένη ακόμη, κατά τη διάρκεια δοκιμών δυναμικής συμπεριφοράς, με τον αρχιδοκιμαστή της φίρμας, Chris Goodwin, στο τιμόνι. Η McLaren λέει ότι το νέο της μοντέλο θα έχει ένα καινούργιο σύστημα εξάτμισης που θα δίνει έναν καθαρό, στακάτο ήχο που θα «ταιριάζει με τις ακραίες επιδόσεις του κινητήρα, ενώ θα προσφέρεται περαιτέρω ως έξτρα και σπορ εξάτμιση»

Ο επικεφαλής της McLaren Super Series, Haydn Baker, λέει: «Η ισχύς, η ροπή και η απόκριση στο γκάζι έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με την Super Series πρώτης γενιάς, αλλά παράλληλα έχουν αξιοσημείωτη βελτίωση η οικονομία καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων».

Η φίρμα έχει ανακοινώσει ότι το νέο μοντέλο θα έχει ένα νέας γενιάς ενεργό σύστημα ελέγχου του πλαισίου, το οποίο θα παρέχει «το ευρύτερο φάσμα δυναμικής συμπεριφοράς από κάθε McLaren». Το Proactive Chassis Control II επιτρέπει στον οδηγό την επιλογή μεταξύ των προγραμμάτων Comfort, Sport και Track, χρησιμοποιώντας αισθητήρες σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου (συμπεριλαμβανομένων επιταχυνσιομέτρων σε κάθε τροχό) για να αναλύει τα δεδομένα από το δρόμο και να ρυθμίζει αυτόματα την απόσβεση της ανάρτησης.

Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης το πρόγραμμα Variable Drift Control” που θα επιτρέπει, όπως λέει η McLaren, τον έλεγχο της δραστικότητας επέμβασης του ESC με μια κίνηση swipe στην οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων.

Μια φωτογραφία της Ρ14 (που πιθανώς να ονομαστεί 720S) είχε διαρρεύσει στο διαδίκτυο από παρουσίαση σε επιλεγμένους πελάτες, πριν ενάμιση μήνα.

[Πηγή: McLaren μέσω Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube