Νέο Volvo XC60, πρώτη εικόνα

Νέο Volvo XC60, πρώτη εικόνα

Μια πρώτη φωτογραφία teaser του νέου μοντέλου που θα παρουσιαστεί το Μάρτη στη Γενεύη.

Καθώς πλησιάζουν οι μέρες για το Σαλόνι της Γενεύης, οι κατασκευαστές έχουν ξεκινήσει να μας ιντριγκάρουν με εικόνες teaser των νέων μοντέλων που θα παρουσιάσουν εκεί.

Η τελευταία τέτοια εικόνα teaser είναι από τη Volvo. Και παρότι οι Σουηδοί δεν θα μας πουν περί τίνος πρόκειται πριν τις 5 Μαρτίου, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δείχνει το νέας γενιάς XC60, το μεσαίο SUV της εταιρείας.

Όπως φαίνεται στην εικόνα, το εμπρός μέρος του νέου XC60 έχει τα χαρακτηριστικά στοιχεία της σύγχρονης σχεδιαστικής γλώσσας της φίρμας, όπως την ξέρουμε από τη σειρά 90. Με μια διαφορά: τα φώτα με τη μορφή «σφυριού του Θορ» εκτείνονται μέχρι τη μεγαλωμένη ορθογώνια μάσκα – περίπου όπως στη Σειρά 3 της BMW.

Οι άνθρωποι της Volvo έχουν αποκαλύψει ότι το επερχόμενο XC60 θα λανσάρει το επόμενο βήμα εξέλιξης της σχεδίασης του εσωτερικού των σουηδικών μοντέλων. Θα περιλαμβάνει επίσης μια βελτιωμένη έκδοση του συστήματος πολυμέσων Sensus Connected Touch που υπάρχει στη σειρά 90.

Πέρα από τη νέα εμφάνιση, το καινούργιο XC60 θα έχει και νέα δομή, καθώς θα είναι το τέταρτο Volvo που θα βασίζεται στην προσαρμόσιμη πλατφόρμα Scalable Premium Architecture (SPA), μετά τα XC90, S90 και V90. Θα έχει τους γνωστούς 2λιτρους κινητήρες τούρμπο νέας γενιάς, βενζίνης και ντίζελ. Θα υπάρχουν και υβριδικές εκδόσεις και πιθανώς αργότερα μια αμιγώς ηλεκτρική.

Οι επερχόμενοι νέοι 3κύλινδροι κινητήρες της Volvo θα ακολουθήσουν σε ορισμένες αγορές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube