Σαλόνι της Γενεύης: Honda Civic Type R σε έκδοση παραγωγής

Σαλόνι της Γενεύης: Honda Civic Type R σε έκδοση παραγωγής

Η Honda ανακοίνωσε θα παρουσιάσει το νέο Civic Type R παραγωγής σε τρεις εβδομάδες, στο Salon de l’Auto 2017.

Κατά το προσφιλές συνήθειο της Honda, αφού το πρωτότυπο Civic Type R περιδιάβηκε διάφορα Σαλόνια Αυτοκινήτου και εκδηλώσεις ανά την υδρόγειο, η εταιρεία αποφάσισε να αποκαλύψει την έκδοση παραγωγής στο Salon de lAuto 2017, τον επόμενο μήνα στη Γενεύη.

Αυτό σημαίνει ότι θα το δούμε σε ζωντανό μέταλλο στο σταντ της Honda πλάι πλάι με το στάνταρ 5θυρο Civic που έχουμε ήδη οδηγήσει στο εξωτερικό. Ωστόσο, σε αντίθεση με το τελευταίο, το Type R επωφελείται από ένα αριθμό ενισχύσεων που θα του επιτρέψει να είναι ομοτράπεζο με τα Ford Focus RS, Renault Megane RS, SEAT Leon Cupra 300 και Volkswagen Golf R μεταξύ άλλων.

Η Honda παρόλο που βρισκόμαστε περίπου τρεις εβδομάδες πριν από την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου συνεχίζει και κρατά κλειστά τα χαρτιά της όσον αφορά τις επιδόσεις. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι θα εξακολουθεί να φορά το μοτέρ 2.0 VTEC Turbo και υποθέτουμε ότι θα αποδίδει παραπάνω από τα 310 άλογα που έβγαζε στο προηγούμενο μοντέλο.

Σε συνέχεια της παγκόσμιας πρεμιέρας του στην Ελβετία, το Honda Civic Type R 2018 θα ξεκινήσει να ρολάρει στη γραμμή παραγωγής του Swindon, στη Βρετανία, από το καλοκαίρι. Και θα είναι από εκεί που θα εξάγεται σε όλον τον κόσμο, φυσικά πρωτίστως στην Ευρώπη, αλλά και στην Ιαπωνία και -για πρώτη φορά- στην Αμερική και στον Καναδά.

Στο Salon de l’Auto 2017 όμως εκτός από το Civic θα δούμε επίσης στο σταντ της Honda το πρωτοποριακό πρωτότυπο NeuV (New Electric Urban Vehicle) που είδαμε στη CES 2017 στο Las Vegas . Ακόμη το Clarity Fuel Cell που η Honda το χαρακτηρίζει ως το πιο «προηγμένο αυτοκίνητο με κυψέλη καυσίμου στον κόσμο», με μάξιμουμ αυτονομία 620 km. Ένα αυτοκίνητο που αναμένεται να λανσαριστεί στην Ευρώπη μέσα στον τρέχοντα χρόνο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube