Alpine A120: τελευταίες δοκιμές πριν την επίσημη παρουσίαση

Alpine A120: τελευταίες δοκιμές πριν την επίσημη παρουσίαση

Το επερχόμενο Alpine A120 εντοπίστηκε για μια ακόμα φορά να κάνει – τις τελευταίες ίσως – δοκιμές εξέλιξης πριν από την επίσημη παρουσίασή του στην Έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο

Φωτογραφημένο σε δοκιμές για ακραίες συνθήκες ψύχους, στον Αρκτικό Κύκλο, το καμουφλαρισμένο σπορ αυτοκίνητο φαίνεται σχεδόν ολοκληρωμένο και το κυριότερο σχεδόν όμοιο με το πρωτότυπο, πάνω στο οποίο βασίστηκε.

Οι πιο προφανείς διαφορές εντοπίζονται σε πιο ήπιο σχεδιαστικά πλαϊνό μέρος, η έλλειψη αεροτομής πίσω, καθώς και μεγαλύτεροι καθρέφτες. Κατά τα άλλα βλέπουμε ότι το νέο A120 έχει ένα μεγάλο diffuser που ενσωματώνει στο κέντρο του μια διπλή απόληξη της εξάτμισης και διατηρεί τα εμπνευσμένα από το θρυλικό Α110 φώτα ομίχλης του πρωτότυπου. Η Renault έχει επιβεβαιώσει ότι το Alpine A120 θα είναι κεντρομήχανο, κάτι που φαίνεται και στις φωτογραφίες από το πίσω άνοιγμα, το οποίο προφανώς δίνει πρόσβαση στον κινητήρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ DRIVE Legends: Alpine A110 1300S 1966-1971

Το αυτοκίνητο παραγωγής θα κινείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, αλλά ακόμα δεν έχει διασαφηνιστεί ο κυβισμός τους. Επίσης η Alpine αναμένεται να διευκρινίσει και άλλες τεχνικές λεπτομέρειες, όπως το ποσοστό χρήσης αλουμινίου. Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι ο κινητήρας θα είναι ένας 1,8 λίτρων, ο οποίος θα είναι μια υπερκυβισμένη έκδοση του 1.6 τούρμπο που χρησιμοποιείται στο Renault Clio RS.

Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί η ιπποδύναμη, ωστόσο οι ενδείξεις λένε ότι στην στάνταρ έκδοση θα κυμαίνεται πάνω από τους 250 PS και πάνω από 300 PS σε μια πιο αναβαθμισμένη, με πιο άγρια χαρτογράφηση και μεγαλύτερη τουρμπίνα. Η Alpine επιβεβαίωσε ότι το Α120 θα επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε 4,5”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Η αναβίωση της Alpine θα φέρει και ένα νέο SUV

Η κίνηση θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, το οποίο θα έχει και paddles στο τιμόνι. Το εσωτερικό θα μοιάζει επίσης αρκετά με αυτό του πρωτότυπου, αν και αυτό το λέμε με κάποια επιφύλαξη.

Για να γιορτάσει την αναβίωση της θρυλικής μάρκας η Alpine θα κατασκευάσει 1955 A120 με σήμα Premier Edition, τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε 12 χώρες. Για να εξασφαλίσουν ένα από τα πρώτα αυτά Α120 οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν €2.000 ως προκαταβολή. Μπορούν επίσης να παραμετροποιήσουν το αυτοκίνητό της μέσω μιας εφαρμογής της Alpine. Το Α120 θα είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα: λευκό, μαύρο και μπλε. Οι τιμές στην Ευρώπη αναμένεται να κυμαίνονται ανάμεσα στα €55.000 και €60.000. Κύριος αντίπαλος του Α120 θεωρείται η Porsche 718 Cayman.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube