Preview της Mercedes-Benz E-Class Cabriolet πριν το επίσημο ντεμπούτο [video]

Preview της Mercedes-Benz E-Class Cabriolet πριν το επίσημο ντεμπούτο [video]

Ένα σύντομο video και μερικές εικόνες μας δείχνουν πως θα είναι η Mercedes-Benz E-Class Cabriolet που θα παρουσιαστεί στην Γενεύη.

Το Autocar έβαλε στο χέρι ένα ελαφρώς καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο προπαραγωγής και μας δίνει μια πρώτη ιδέα του νέου πολυτελούς cabrio της Mercedes-Benz που θα παρουσιαστεί στη Γενεύη.

Το σύντομο video δείχνει πως δουλεύει ο μηχανισμός που ανοιγοκλείνει την οροφή. Δεν υπάρχουν περίπλοκοι μηχανισμοί μεγάλου βάρους, και σπαστά κομμάτια. Αναδιπλώνεται μονοκόμματα και φυλάσσεται σε ειδικό κάλυμμα το οποίο επίσης είναι ένα τμήμα.

Το πρωτότυπο που φωτογράφισε το Autocar μας δίνει επίσης την πολυτελή και καλόγουστη εικόνα της τετραθέσιας καμπίνας. Η νέα Mercedes-Benz E-Class Cabriolet είναι μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του, προσφέροντας πιο άνετους χώρους επιβατών. Στο video βλέπουμε ότι το αυτοκίνητο διαθέτει την τεχνολογία AirScarf, το σύστημα που φέρνει ζεστό αέρα στο προσκέφαλο για να μην κρυώνουν οι επιβάτες όταν οδηγούν με ανοιχτή οροφή. Να θυμίσουμε ότι η Mercedes έχει κατηγορηθεί για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων του AirScarf και μετά από μεγάλη δικαστική διαμάχη έχει κληθεί να πληρώσει βαρύ πρόστιμο.

Θα έχει μια ισχυρότερη έκδοση του δίλιτρου 4κύλινδρου τούρμπο, με 245 ίππους στην έκδοση Ε300. Η έκδοση Ε400 θα φορά έναν V6 τούρμπο με 332 άλογα, ενώ η Ε220 d θα κινείται από έναν δίλιτρο τούρμπο  ντίζελ με 194 ίππους. Όλες οι εκδόσεις θα έχουν το αυτόματο κιβώτιο των εννέα σχέσεων.

Στην κορυφή της γκάμας, για αρχή τουλάχιστον, θα τοποθετηθεί η Ε400 4Matic με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Αργότερα θα έρθει και μια έκδοση AMG Ε50 Cabriolet 4Matic, με ένα πολύ ενδιαφέρον νέο μοτέρ. Είναι εξακύλινδρο σε σειρά, 3.000 κυβικών με δύο τούρμπο. Η μίζα με λειτουργία ηλεκτρικού booster θα αυξάνει την ιπποδύναμη στους 450 ίππους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube