Επίσημο: Νέο Suzuki Swift 2017 [videos]

Επίσημο: Νέο Suzuki Swift 2017 [videos]

Η Suzuki έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Swift, λίγους μήνες πριν από το ντεμπούτο του στο Salon de l'Auto 2017, στη Γενεύη.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει να διαρρέουν αρκετές ανεπίσημες φωτογραφίες του νέου ιαπωνικού σουπερμίνι, και τώρα ήρθε η ώρα να δούμε τις επίσημες στουντιακές φωτογραφίες του μοντέλου.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Suzuki αφορούν τις ιαπωνικές εκδόσεις και μας παρουσιάζουν κάμποσες από τις λεπτομέρειες του νέου Swift. Η γενική του σχεδιαστική γραμμή παραπέμπει αμέσως στον προκάτοχό του, αλλά η πιο σφηνοειδής μάσκα, η γραμμή της οροφής και οι κρυφές πίσω χειρολαβές δίνουν τον απαραίτητο φρέσκο και συνάμα σπορ αέρα.

Η γκάμα του νέου Swift στην ιαπωνική αγορά θα αποτελεί από επτά εκδόσεις, με τις τρεις εκδόσεις κινητήρα να αφορούν τον 4κύλινδρο 1.2 DualJet με ή χωρίς το «μιρκοϋβριδικό» σύστημα και τον 3κύλινδρο 1.0 BoosterJet. Όλες οι εκδόσεις κινητήρα με τον 1.2 μπορούν να συνδυαστούν με σύστημα τετρακίνησης, ενώ η τούρμπο είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητη. Και οι τρεις εκδόσεις κινητήρα συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο, αλλά η «μιρκοϋβριδική» μπορεί να εφοδιαστεί και με αυτόματο CVT, ενώ αυτή με τον 1.0 BoosterJet και με κλασικό αυτόματο έξι σχέσεων.

Πέρα από τη φρεσκαρισμένη γκάμα κινητήρων, το νέο Swift έχει και επικαιροποιημένο εξοπλισμό που περιλαμβάνει ενεργό cruise control, Radar Brake Support, αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων κ.α.

Η εμπορική καριέρα του νέου Suzuki Swift 2017 θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου στην ιαπωνική αγορά και το παγκόσμιο ντεμπούτο του θα πραγματοποιηθεί στην Έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube