Επίσημο: Νέο Opel Crossland X [video]

Επίσημο: Νέο Opel Crossland X [video]

Το νέο Opel Crossland X είναι ένα μικρό crossover με μήκος 4,2 m, πρακτικότητα πολυμορφικού και κίνηση αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς.

Πληθαίνουν τα crossover στην γκάμα της Opel, αφού ακριβώς κάτω από το Mokka X έρχεται να προστεθεί το λίγο μικρότερο Crossland X, το οποίο αντικαθιστά το πολυμορφικό Meriva.

Με μήκος 4.212 mm, πλάτος 1.765 mm και ύψος 1.590 mm, το Opel Crossland X δεν είναι τόσο μικρότερο από το Mokka X (4.275 x 1.781 x 1.658) έτσι ώστε να θεωρείται μοντέλο μικρότερης κατηγορίας. Όμως διατίθεται αποκλειστικά με την κίνηση να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, έχει πιο πρακτικό εσωτερικό και ουσιαστικά θα αντικαταστήσει στην γκάμα της φίρμας το Meriva. Έχει σκοπό να κοντράρει εμπορικά τα μικρά πρακτικά crossover και MPV, όπως το Renault Captur. Στην ίδια πλατφόρμα με το μοντέλο της Opel θα βασίζονται και τα επόμενα Citroën C3 Picasso και Peugeot 2008.

Το εμπρός μέρος του Opel Crossland X παραπέμπει σε αυτό του Mokka X, όπως είχαμε ήδη διαπιστώσει από την φωτογραφία-teaser που δημοσίευσε η Opel στις αρχές της εβδομάδας. Στο πλάι όμως συγγενεύει περισσότερο με το Adam, χάρη στην οροφή που είναι βαμμένη σε διαφορετικό χρώμα και διαχωρίζεται από τις γυάλινες επιφάνειες με μια αρμονική χρωμιωμένη λωρίδα. Πίσω, τα ψηλά τοποθετημένα οριζόντια φανάρια δίνουν στο Crossland X τον δικό του, ξεχωριστό χαρακτήρα.



Η πρακτικότητα της καμπίνας εξασφαλίζεται από το συρόμενο πίσω κάθισμα, κατά 150 mm. Ο χώρος αποσκευών διαμορφώνεται έτσι από τα 410 ως τα 520 lt, τιμή κορυφαία για την κατηγορία. Στο κέντρο του όμορφου ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής 8’’ του συστήματος IntelliLink, που ενσωματώνει λειτουργίες Android Auto και Apple CarPlay, στην κονσόλα υπάρχει θέση ασύρματης φόρτισης κινητού τηλεφώνου, ενώ και αυτό το Opel υποστηρίζεται από την υπηρεσία OnStar. Ο εξοπλισμός του θα περιλαμβάνει ακόμα αξεσουάρ όπως ευρυγώνια κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών, head up display, εμπρός φώτα Full LED και βέβαια το πακέτο ενεργητικής ασφάλειας Opel Eye.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα αυτοκίνητα που αγόρασαν οι Έλληνες το 2016

Καμία πληροφορία δεν έχει δοθεί επίσημα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, για τους κινητήρες που θα εφοδιάζουν το Opel Crossland X. Ωστόσο, λόγω της συνεργασίας της Opel με τις Peugeot-Citroën, πιστεύεται ότι στη βάση της γκάμας θα βρίσκεται ο 1.2 PureTech του γαλλικού ομίλου. Στην επίσημη παρουσίαση του μοντέλου, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση της Opel στο Βερολίνο την 1η Φεβρουαρίου, σίγουρα θα μάθουμε περισσότερα. Η εμπορική καριέρα του θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούνιο.

Το Crossland X αποτελεί ένα από τα επτά μοντέλα που πρόκειται να λανσάρει η Opel τη χρονιά που διανύουμε, στο πλαίσιο του προγράμματος 7 in 17, μαζί με το νέο Insignia Grand Sport και το ηλεκτρικό Ampera-e. Σύντομα αναμένεται και το Grandland X, το αντίστοιχο crossover MPV που θα αντικαταστήσει το Opel Zafira Tourer.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube