Επίσημο: Νέο Opel Insignia Grand Sport [video]

Επίσημο: Νέο Opel Insignia Grand Sport [video]

Η νέα γενιά του Opel Insignia είναι μεγαλύτερη αλλά πιο αθλητική, και ελαφρύτερη έως και κατά 175 kg σε σχέση με την απερχόμενη.

Πριν από λίγες μέρες βλέπαμε το νέο Insignia Grand Sport να βολτάρει καμουφλαρισμένο στο Nürburgring, και σήμερα η Opel προχώρησε την επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου.

Το νέο Opel Insignia Grand Sport, το οποίο είχε προαναγγελθεί μέσω του πρωτότυπου Monza το 2013 μπαίνει στον εμπορικό στίβο με στόχο semi premium οικογενειακά, όπως το VW Passat, το Peugeot 508, το Volvo S60 και με τις σπορ εκδόσεις του φτάνοντας μέχρι και την Alfa Romeo Giulia. Το αυτοκίνητο υποβλήθηκε σε εκτεταμένη «δίαιτα», εξοικονομώντας μέχρι και 175 kg από τα οποία τα 60 περίπου προέρχονται από το αμάξωμα. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο περιορισμός του βάρους και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό είναι αξιοσημείωτος, καθώς χρειάζεται να αναλογιστούμε ότι το Insignia Grand Sport είναι μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του.

Το μήκος του είναι πλέον 4,90 m (από 4,84) και το μεταξόνιο μεγάλωσε κατά 9,2 πόντους (στα 2,83 m) σε σχέση με του απερχόμενου Insignia, δίνοντας σημαντικό «αέρα»  για τα γόνατα των πίσω. Ελαφρά αύξηση είχαμε και στα μετατρόχια με 1,1 πόντο, οι πρόβολοι κόντυναν και η οροφή χαμήλωσε τρεις πόντους, συνεισφέροντας στην επίτευξη αεροδυναμικού συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,26, τιμής κορυφαίας για την κατηγορία. Στο εμπρός μέρος, η γρίλια της μάσκας είναι τοποθετημένη χαμηλότερα σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Δίπλα της βρίσκονται πλέον τα νέα φανάρια IntelliLux LED που δίνουν high-tech εικόνα στο αυτοκίνητο, ενώ LED είναι και τα πίσω φαρδιά φώτα, όπως και το μεσαίο φως «στοπ».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Opel Astra 1.6 CDTi

Στην καμπίνα, η σχεδιαστική αύρα παραπέμπει στο μικρότερο Astra, αλλά υπάρχει πλέον και η οψιόν δέρματος στο πάνω μέρος του ταμπλό, ενώ τα υλικά είναι αναβαθμισμένα. Μια από τις σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο είναι η τοποθέτηση του καθίσματος του οδηγού κατά τρεις πόντους χαμηλότερα, προκειμένου να τονώσουν τη σπορτίφ αίσθηση που αποκομίζει αυτός από το αυτοκίνητο. Έχουν προκύψει όμως και νέα στοιχεία του εξοπλισμού, όπως τα θερμαινόμενα εμπρός και πίσω καθίσματα, με τα πρώτα να διαθέτουν μνήμη και λειτουργίες μασάζ και αερισμού. Επίσης, όλα τα συστήματα που υποστηρίζουν τη συνδεσιμότητα του νέου Insignia Grand Sport είναι συμβατά τόσο με Apple CarPlay όσο και με Android Auto, το παρμπρίζ είναι θερμαινόμενο, υπάρχει head-up display και πολλά άλλα μικρότερης σημασίας στοιχεία. Αλλά χρειάζεται να γνωρίζεται ότι τα περισσότερα από αυτά ανήκουν στον κατάλογο των έξτρα, οπότε ανεβάζουν και τη χρέωση.



Όσον αφορά τον τομέα της ασφάλειας, η Opel θα διαθέτει το νέο Insignia Grand Sport με σύστημα Rear Cross Traffic Alert που εντοπίζει εμπόδια από τα 20 μέτρα μακριά, ενώ το σύστημα Lane Keep Assist θα διατίθεται σε συνδυασμό με την προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning). Επιπλέον, το προσαρμοζόμενο cruise control που θα διατίθεται επίσης με το βασικό πακέτο θα ενσωματώνει και το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση που διαγνώσει επικείμενη σύγκρουση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 7 in 17: Τα 17 νέα μοντέλα που θα λανσάρει η Opel μέσα στο 2017

Ακριβή στοιχεία για τους κινητήρες που θα εφοδιάζουν το νέο Insignia Grand Sport δεν ανακοινώθηκαν, ωστόσο θα πρόκειται για τα πιο σύγχρονα 4κύλινδρα μοτέρ βενζίνης και ντίζελ της Opel. Η τοποθέτηση των 1.6 CDTi και 2.0 CDTi πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Σε αυτό το μοντέλο θα λανσαριστεί ένας νέος βενζινοκινητήρας 1.5 τούρμπο με 163 PS, ενώ στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται μια τετρακίνητη έκδοση με 2λιτρο τούρμπο και 250 PS. Σε αυτή θα κάνει το ντεμπούτο του το νέο 8άρι αυτόματο της Opel, όπως και το νέο σύστημα τετρακίνησης, με μια μονάδα με δύο συμπλέκτες στη θέση του πίσω διαφορικού, στο πρότυπο του Ford Focus RS. Έτσι, πιθανότατα θα δούμε drift mode και το επόμενο Insignia OPC.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου Opel Insignia Grand Sport θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο, στην Έκθεση Γενεύης, ενώ λίγο μετά θα ακολουθήσει και η station wagon έκδοση, το Insignia Sports Tourer. Εκτός από τα σήματα της Opel στην Ευρώπη και της Vauxhall στο Ην. Βασίλειο, το μοντέλο θα διατεθεί ακόμα ως Buick Regal στη Β. Αμερική και ως Holden Commodore στην Αυστραλία.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube