Αυτό είναι το νέο Range Rover Velar

Αυτό είναι το νέο Range Rover Velar

Η Jaguar-Land Rover έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του νέου Velar, του μοντέλου που θα τοποθετηθεί μεταξύ Evoque και Range Rover Sport.

Ομολογουμένως, η γκάμα των μοντέλων της Range Rover είχε ένα μεγάλο κενό. Έλειπε ένα μοντέλο ανάμεσα στο Evoque και στο Range Rover Sport. Αυτό αλλάζει με το νέο Velar.

Το τέταρτο μοντέλο της Range Rover συγγενεύει με τη Jaguar F-Pace. Θα διατίθεται αποκλειστικά σε τετρακίνητες εκδόσεις, όμως ο χαρακτήρας του είναι εμφανώς πιο προσανατολισμένος προς την άσφαλτο απ’ ό,τι τα υπόλοιπα μοντέλα της Range Rover. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο σχεδιασμού της βρετανικής φίρμας, Gerry McGovern, «το Velar είναι το avant-garde Range Rover. Αλλάζει τα δεδομένα σε γκλάμουρ και στιλ». Ανταγωνιστές του θεωρούνται μοντέλα με σπορ χαρακτήρα, όπως η BMW X6, η Mercedes-Benz GLE Coupe και η Porsche Macan.

Αρχικά το Range Rover Velar θα χρησιμοποιεί κινητήρες V6 προέλευσης Ford, ενώ σύντομα αυτοί θα αντικατασταθούν από τα νέα 6κύλινδρα σε σειρά σύνολα βενζίνης και ντίζελ της οικογένειας Ingenium. Πιθανότατα θα το δούμε και σε plug-in hybrid έκδοση, με δίλιτρο 4κύλινδρο θερμικό κινητήρα και συνδυασμένη ισχύ περίπου 300 PS. Η σχεδίαση του ταμπλό ακολουθεί την αισθητική του πρωτοτύπου Jaguar I-Pace, με μια μικρή οθόνη 5,5’’ για τον χειρισμό του ηχοσυστήματος και του κλιματισμού, μια μεγάλη οθόνη 12’’ στο κέντρο του και άλλη μια 12’’ να εκτελεί χρέη πίνακα οργάνων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έρχεται το νέο Land Rover Defender

Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει το όνομα Velar, η απάντηση είναι ότι προέρχεται από το λατινικό velaris, που σημαίνει κουκούλι, κάλυμμα. Αυτό το όνομα είχε χρησιμοποιηθεί στα πρωτότυπα εξέλιξης του πρώτου Range Rover, το 1969. Το σημερινό Range Rover Velar αναμένεται να αποκαλυφθεί πλήρης την 1 Μαρτίου, ενώ λίγες μέρες μετά θα παρουσιαστεί στο κοινό, στην Έκθεση Γενεύης.

[Πηγή: Land Rover]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube