To YangWang U7 της BYD είναι πιο ισχυρό από δύο BMW M5 μαζί

To YangWang U7 της BYD είναι πιο ισχυρό από δύο BMW M5 μαζί

Το ηλεκτρικό σεντάν ρίχνει σχεδόν 300 PS στο Tesla Model S Plaid και τροφοδοτείται από μια τεράστια μπαταρία 135,5 kWh, που όμως ζυγίζει 900 kg.

Yangwang U7

Ή για να το πούμε αλλιώς, το YangWang U7 έχει αντίστοιχη ισχύ με δύο Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Κι ένα πισωκίνητο Tesla Model 3, όλα σε ένα. Περιμέναμε ότι θα είχε 4ψήφια ισχύ, για να χτυπήσει τον μεγάλο αντίπαλο, το Tesla Model S Plaid. Αλλά τώρα που ανακοινώθηκαν τα επίσημα στοιχεία, έχουμε μείνει με το στόμα ανοιχτό.

Το YangWang U7 είναι ένα ηλεκτρικό σεντάν υπερυψηλών επιδόσεων κι από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, αποδίδει 1.300 PS. Θα τροφοδοτούνται από μια μπαταρία LFP 135,5 kWh. Σκεφτείτε ότι ζυγίζει 900 kg, όσο η Red Bull RB17, το νέο hypercar του Adrian Newey.

Πολυτελής λιμουζίνα με ασύλληπτες επιδόσεις και χορταστική αυτονομία. Κάτι πρέπει να γίνει όμως με τις μπαταρίες, τα 900 kg είναι δυσκολοχώνευτα

Ενώ το αυτοκίνητο έχει μνημειώδη επίπεδα ισχύος, η τεράστια μπαταρία θα του προσφέρει έως και 800 km αυτονομίας στον αισιόδοξο κινεζικό κύκλο δοκιμών.

Yangwang U7

Για σύγκριση, το μοντέλο του Elon Musk έχει 695 km κατά το πιο αυστηρό πρωτόκολλο WLTP. Αυτό όμως με τις 19άρες ζάντες, αν επιλεγούν των 22 ιντσών, τότε το νούμερο πέφτει στα 600 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To YangWang U8 παρκάρει παράλληλα και σε τρελαίνει [video]

Το YangWang U7 δεν θα προσφέρεται με μικρές ζάντες στο κυνήγι της μεγάλης αυτονομίας. Για αυτό θα φροντίζει η πελώρια μπαταρία και βέβαια η χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση.

Yangwang U7

Πρόκειται για ένα από τα πιο αεροδυναμικά μοντέλα παραγωγής, με χαμηλότερο συντελεστή οπισθέλκουσας από το Model S, την i5 και την EQE, στα μόλις 0,195 Cd. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Yangwang U9: Το κινεζικό σούπερκαρ των 1.100 PS που πάει και με τρεις ρόδες! [video]

Έχουν δημοσιευτεί πολλές φωτογραφίες από το εξωτερικό του αυτοκινήτου, αλλά μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε πώς θα είναι η καμπίνα. Ωστόσο, υποπτευόμαστε ότι το εσωτερικό θα είναι γεμάτη με οθόνες όπως το U8 SUV, ενώ θα διαθέτει επίσης πολλά μαλακά υλικά και βελούδινες πινελιές.

Yangwang U7

Αν και στοιχεία για την επιτάχυνση δεν έχουν αποκαλυφθεί προς το παρόν, πηγές κινεζικών μέσων ενημέρωσης υποδηλώνουν ότι το YangWang U7 θα μπορεί να φτάσει την τελική ταχύτητα των 270 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο BYD Yangwang U8, πραγματικό αμφίβιο [video]

Αν επαληθευτεί το παραπάνω, το κινεζικό μοντέλο θα υπολείπεται σημαντικά από το Tesla Model S Plaid, που σταματά να επιταχύνει στα 322 km/h.

Yangwang U7

Γνωρίζουμε επίσης ότι το YangWang U7 θα κυκλοφορήσει στην αγορά με αισθητήρα lidar και θα περιλαμβάνει δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube