BYD U8 Premium Edition, ένα πληθωρικό SUV γεμάτο οθόνες

BYD U8 Premium Edition, ένα πληθωρικό SUV γεμάτο οθόνες

To Yangwang U8 είναι ένα πληθωρικό,πολυτελές SUV με τη σφραγίδα της BYD. Πλέον απέκτησε και την έκδοση U8 Premium Edition.

Το νέο μεγάλο ηλεκτρικό SUV U8 σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε από την Yangwang που ανήκει στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD.

Οι ιθύνοντες της BYD δεν έκρυψαν πως στόχος τους είναι η κορυφή, σε μία άκρως απαιτητική κατηγορία, με υπολογίσιμους αντιπάλους, όπως η Mercedes EQG, η οποία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στις αρχές του 2024.

Η έκδοση U8 Premium Edition ακολουθεί τα βήματα της συμβατικής έκδοσης του U8. Διατηρεί με λίγα λόγια το τετραγωνισμένο σχήμα του που θυμίζει έντονα το Land Rover Defender. Οι τροχοί κυμαίνονται μεταξύ 20” και 22”, οι κρυφές χειρολαβές παραμένουν, όπως και το προστατευτικό κάλυμμα του εφεδρικού τροχού (σήμα κατατεθέν των off-roader).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα Mercedes G-Class με αλλαγές ουσίας

To BYD U8 Premium Edition αποδίδει 1.200 PS και ξεκινά από τις 140.400 ευρώ

BYD U8

Γενικότερα, ξεχωρίζει για την επιβλητική και ματσό του σχεδίαση. Αξιοπρόσεκτα είναι και τα φωτιστικά σώματα LED, σχήματος C, τα οποία μοιάζουν σαν να αγκαλιάζουν όλη τη μάσκα.

Προχωρώντας προς το εσωτερικό του αυτοκινήτου της BYD, μία λέξη μας έρχεται αμέσως στο μυαλό. Πολυτέλεια. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται μοιάζουν να προέρχονται από το πάνω ράφι, με δερμάτινες επενδύσεις Nappa στα καθίσματα αλλά και ξύλινες επένδυσεις Sapele.

Παράλληλα, πνέει και ένας απολύτως high-tech αέρας. Η επιφάνεια του ταμπλό καλύπτεται από τρεις οθόνες, με συνδυαστική διαγώνιο που αγγίζει τις 36”. H οθόνη του συστήματος infotainment φτάνει τις 12,8”. O ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη μπροστά από τον συνοδηγό αθροίζουν και οι δύο μαζί 23,6”.

BYD U8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποιες είναι οι πιο πετυχημένες κινέζικες μάρκες… εκτός Κίνας;

Παραπονεμένοι δεν θα μπορούσαν να μείνουν ούτε οι πίσω επιβάτες, οι οποίοι με τη σειρά τους διαθέτουν δύο οθόνες. Αν προσθέσουμε στην εξίσωση και το τάμπλετ στο υποβραχιόνιο, η συνολική διάσταση όλων των οθονών ξεπερνά τις 50 ίντσες.

BYD U8

Τα επίπεδα πολυτέλειας αυξάνονται χάρη στην ύπαρξη ενός ηχοσυστήματος 22 ηχείων κι ενός ψυγείου που μπορεί προφανώς λειτουργεί για δώδεκα ώρες μετά την απενεργοποίηση του οχήματος. Δεν τελειώνουμε όμως εδώ. Η BYD φρόντισε να εξοπλίσει το θηρίο της με τη λειτουργία αυτόματου ψεκασμού αρώματος(!), αλλά και ένα head-up display 70 ιντσών!

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν ούτε στα μηχανολογικά μέρη του αυτοκινήτου. Διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, συνολικής ισχύος 1.200 PS. Αυτό όμως που πραγματικά δεν έχουμε ξαναδεί είναι το σύστημα εξισορρόπησης κλαταρισμένου ελαστικού, το οποίο ομαλοποιεί τις αντιδράσεις του αμαξώματος, όταν παρατηρηθεί απώλεια πρόσφυσης, εξαιτίας κάποιου κλαταρίσματος.

Η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτησή του, του επιτρέπει να κερδίσει ακόμα 150mmμ για ακόμα μεγαλύτερη άνεση στις εκτός δρόμου περιπέτειες του αυτοκινήτου. Η BYD μάλιστα δήλωσε πως το U8 Premium Edition έχει τη δυνατότητα να κινείται σε υδάτινα περάσματα (σε κάποιον πλημμυρισμένο δρόμο) για μισή ώρα.

BYD U8

Το U8 Premium Edition είναι εξοπλισμένο με 38 αισθητήρες, μεταξύ των οποίων τρεις μονάδες LiDAR, 14 αισθητήρες υπερήχων και 16 κάμερες. Αυτό επιτρέπει στο μοντέλο να διαθέτει Adaptive Cruise Control, αυτόματο παρκάρισμα και πολλά άλλα. Η BYD συνέχισε λέγοντας ότι το Highway Driving Assist και το City Navigation Autopilot θα είναι διαθέσιμα μέσω μελλοντικών over-the-air ενημερώσεων.

Τι γίνεται όμως στον τομέα των επιδόσεων; Το «τέρας» των 3,5 τόνων, χάρη στην πολύ μεγάλη του δύναμη κάνει το 0-100 km/h σε μόλις 3,6”. Η αυτονομία του κυμαίνεται μεταξύ 600-700 km, ενώ μέσω ταχυφορτιστή μπορεί να πάει από το 30% στο 80% σε 18 λεπτά.

BYD U8

Με όλον αυτό τον εξοπλισμό και την τεχνολογία, η τιμή του BYD U8 Premium Edition κυμαίνεται στις 140.400 ευρώ.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube