To YangWang U8 παρκάρει παράλληλα και σε τρελαίνει [video]

To YangWang U8 παρκάρει παράλληλα και σε τρελαίνει [video]

Τι σου κάνουν οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες; Μπορείς να παρκάρεις σε σημεία που θα έμπαινες μόνο αν σε κατέβαζε γερανός.

YangWang U8

Τα 4κινητήρια ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να κάνουν μερικά κόλπα που κανένα θερμικό αυτοκίνητο δεν μπορεί. Το λεγόμενο «tank turn» είναι ένα από αυτά, δηλαδή μια επιτόπια στροφή σαν κι αυτή που κάνουν τα τανκ. Όσο εντυπωσιακή κι αν είναι, το παράλληλο παρκάρισμα είναι πιο χρήσιμο, όπως έδειξε το YangWang U8 της BYD σε πρόσφατο βίντεο.

Καθώς τα ηλεκτρικά μοντέλα ανεβαίνουν σε δημοφιλία και πολλές καινοφανείς εταιρείες αναδεικνύονται εξ Ανατολάς, κάθε μία προσπαθεί να ξεχωρίσει από τον σωρό. Η YangWang είναι το πολυτελές παρακλάδι στο χαρτοφυλάκιο της BYD, με το θηριώδες YangWang U8 να έχει κάνει ήδη αίσθηση.

Επιτόπιες αναστροφές σαν τανκ, παράλληλο παρκάρισμα. Άραγε κάνουν πιο ευτυχισμένο τον κάτοχο ή τον λαστιχά του;

Θα το θυμάστε χάρη σε κάποια βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το δείχνουν να επιπλέει στο νερό. Οι Κινέζοι άντλησαν έμπνευση από τους ισχυρισμούς του Elon Musk ότι το Cybertruck μπορεί να επιπλεύσει «για λίγο». Το U8 διαθέτει πλωτή λειτουργία που μπορεί να εμποδίσει το βαρύ SUV να βυθιστεί για 30 λεπτά. 

YangWang U8

Αλλά δεν είναι αυτή η μόνη υπερδύναμη του YangWang U8. Ο θερμικός κινητήρας των 2,0 lt λειτουργεί ως γεννήτρια και τροφοδοτεί τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο BYD Yangwang U8, πραγματικό αμφίβιο [video]

Αυτό του επιτρέπει να εκτελεί διάφορα χορευτικά, όπως η πολυθρύλητη «στροφή του τανκ». Φαίνεται πολύ εντυπωσιακή, αφού απλοποιεί δραματικά τις επιτόπιες μανούβρες. Όμως, εξαϋλώνει τα ελαστικά, οπότε μην το παρακάνετε.

YangWang U8

Σε ένα νέο βίντεο βλέπουμε τι μπορεί να κάνει το YangWang U8 όταν περιστρέφει αντίθετα μόνο τους πίσω τροχούς του. Το κινεζικό 4X4 μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή τη λειτουργία για να περιστρέψει το πίσω μέρος του γύρω από τον μπροστινό άξονα.

Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το νόημα, δείτε το YangWang U8 να παρκάρει σε σημείο που δεν είχε ποτέ ελπίδα να μπει διαφορετικά. Και μάλιστα με ελάχιστες κινήσεις.

 

 

Δεν μπορούμε να μη σκεφτούμε ότι η πληρωμή ενός πάρκινγκ θα ήταν φθηνότερη για τον τυχερό κάτοχο. Εκτός από τα ελαστικά, σίγουρα υπάρχει καταπόνηση και σε τμήματα της ανάρτησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ BYD U8 Premium Edition, ένα πληθωρικό SUV γεμάτο οθόνες

Βέβαια, κάθε επιπλέον τέχνασμα είναι ευπρόσδεκτο και καλό να υπάρχει. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί. Αν πάντως θέλετε να καταπλήξετε κάποιον που μειδίασε επειδή αγοράσατε κινεζικό αυτοκίνητο, καλύτερα να το επιχειρήσετε σε μαλακό χώμα. Εκεί οι φθορές θα είναι πολύ λιγότερες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube