Θερμικό bullying από το Demon 170 στο Model S Plaid; [video]

Θερμικό bullying από το Demon 170 στο Model S Plaid; [video]

Τα ηλεκτρικά είναι αχτύπητα όταν η κόντρα γίνεται από στάση. Αλλά το Dodge Challenger SRT Demon 170 θέλει να καταρρίψει το κατεστημένο του Model S Plaid.

Model S Plaid

To Dodge Challenger SRT Demon 170 αποτελεί την τελευταία ελπίδα των απανταχού φανατικών των θερμικών κινητήρων. Ελαφρύτερο και με αντίστοιχη ισχύ με το Tesla Model S Plaid, υπόσχεται εκρηκτικές επιδόσεις και κυριαρχία εκεί που λάμπει το αμερικανικό EV: στις πίστες dragster.

Στη θερμική γωνία λοιπόν έχουμε το πιο γρήγορο muscle car στον κόσμο, το Dodge Challenger SRT Demon 170. Όταν τροφοδοτείται με καύσιμο E85, ο κομπρεσοράτος V8 αποδίδει 1.039 PS στις 6.500 rpm και 1.281 Nm στις 4.200. Το Model S Plaid καλά θα κάνει να αγχώνεται.

Το Challenger SRT Demon 170 ανακοινώνει λιγότερα από 9" για το 0-402 m και ξετρελαίνει όσους έχουν βαρεθεί να βλέπουν το Model S Plaid να ξεφτυλίζει κάθε θερμικό ανταγωνισμό

Υπόσχεται ότι καλύπτει την πιο καθιερωμένη αμερικανική κόντρα, το 1/4 του μιλίου, σε 8,91". Εφόσον βέβαια φοράει τα κατάλληλα για dragster πίσω ελαστικά.

Model S Plaid

Στο αυτοκίνητο της κόντρας είχαν μάλιστα αφαιρεθεί το κάθισμα του συνοδηγού και τα πίσω καθίσματα για να εξοικονομηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο βάρος και να ροκανίσει πολύτιμα δέκατα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Προσθιοκίνητο Toyota Starlet τα ρίχνει σε Model S Plaid

Καμία αντίστοιχη παρέμβαση στην ηλεκτρική γωνιά, όπου το φθηνότερο Tesla Model S Plaid ποζάρει χωρίς το παραμικρό κόμπλεξ. Έχει κατατροπώσει hypercar όπως την Bugatti Chiron των €2+ εκατομμυρίων, με τα τετρακίνητα 1.600 PS. Θα τρομάξει από ένα πισωκίνητο muscle car;

Model S Plaid

Το επίσημο νούμερο που ανακοινώνει η Tesla για το 400άρι είναι 9,23". Με 1.020 PS και 1.420 Νm από τους τρεις ηλεκτροκινητήρες, τα νούμερα ισχύος και ροπής είναι παραπλήσια αλλά υπάρχει διαφορά στο βάρος. 1.961 kg για τον Δαίμονα, 2.195 για το απαύγασμα του Elon Musk.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tesla: Δεν θα βγάλει Model S Plaid+ διότι δεν χρειάζεται

Και στα δύο μοντέλα, η μέτρηση δεν περιλαμβάνει την εκκίνηση, αλλά το χρονόμετρο αρχίζει να μετρά αφότου παρέλθει ένα πόδι κίνησης, περί τα 33 cm. Από τη στιγμή δηλαδή που θα νικηθεί η αρχική αδράνεια.

Model S Plaid

Θα μπορούσαμε να σας αποκαλύψουμε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, αλλά δεν θα το κάνουμε για να απολαύσετε εν πλήρει συνειδήσει το βίντεο του καναλιού DragTimes.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube