Νέο BYD Yangwang U8, πραγματικό αμφίβιο [video]

Νέο BYD Yangwang U8, πραγματικό αμφίβιο [video]

Το BYD Yangwang U8 κινείται με τέτοια άνεση μέσα στο νερό που κάνει το Land Rover Defender με τη δυνατότητα διέλευσης υδάτινου κωλύματος βάθους 90 cm να μοιάζει με βόλτα στο πάρκο.

Yangwang U8

Όταν σκέφτεσαι ένα πολυτελές 4x4 που μπορεί να πάει σχεδόν παντού, πρώτα και κύρια έρχεται στο μυαλό σου το νέο Land Rover Defender ή το Range Rover, ικανά να διασχίζουν υδάτινα περάσματα με βάθος 90 cm. Νούμερο που σαφώς προκαλεί σεβασμό.

Ωστόσο, οι Κινέζοι αποφάσισαν να πάνε ακόμα πιο μακριά -και δύσκολα. Η BYD λανσάροντας το Yangwang U8 που παρουσιάσαμε πριν από μια εβδομάδα, ένα SUV που εντυπωσιάζει με περισσότερους από 1.100 ίππους χάρη στους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες του. Εκτός από επιδόσεις αντάξιες ενός σούπερκαρ όμως, καθώς φτάνει από στάση τα 100 km/h σε 3,6 δευτερόλεπτα, μπορεί να νικήσει ένα Range Rover στο δικό του τερέν, υπό την αισθητική μάλιστα του νέου... Defender!

Το Yangwang U8 ανοίγει την ηλιοροφή για να παρέχει μια οδό διαφυγής σε περίπτωση που η εμπειρία αποδειχτεί «τζίφος»

Yangwang U8

Μηχανικοί της νέας φίρμας της BYD, απέδειξαν ότι το Yangwang U8 είναι ικανό να επιπλέει και να κινείται σε νερό με βάθος 1,40 m για διάρκεια 30 λεπτών και με ταχύτητα 3 km/h, χάρη στην περιστροφή των τροχών. 

Για να επιτύχει ένα τέτοιο επίτευγμα, το Yangwang U8 προσφέρει ένα κιτ εκτός δρόμου και μια λειτουργία «yachting» που ανεβάζει την ανάρτηση στο μέγιστο, απενεργοποιεί τον θερμικό κινητήρα (που χρησιμεύει ως renge extender), ενεργοποιεί την ανακύκλωση του εξαερισμού, κλείνει το παράθυρα και ανοίγει την ηλιοροφή για να παρέχει μια οδό διαφυγής σε περίπτωση που η εμπειρία αποδειχτεί «τζίφος». Το παρακάτω βίντεο, από το CarNewsChina, είναι αρκετά πειστικό!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube