Η διαστημική Lamborghini Lambo V12 Vision GT στο Μονακό [video]

Η διαστημική Lamborghini Lambo V12 Vision GT στο Μονακό [video]

Μονοθέσιο υπεραυτοκίνητο με ακραία αεροδυναμικά βοηθήματα για τον ψηφιακό κόσμο του Gran Turismo.

Η Lamborghini παρουσίασε στο Monte Carlo το τελευταίο της δημιούργημα - την Lambo V12 Vision Gran Turismo - ένα μονοθέσιο σχεδιασμένο για τον χώρο του gaming.

Όπως και τα πρωτότυπα Vision GT που έχουν παρουσιάσει κατά καιρούς άλλοι κατασκευαστές (Aston MartinBugatti, Hyundai, Jaguar, McLaren, Mercedes-AMG, Nissan, Peugeot κ.α.), έτσι και η εκδοχή της Lamborghini θα είναι διαθέσιμη στο παιχνίδι Gran Turismo Sport για την κονσόλα Playstation 4 από την άνοιξη του 2020. Η ιταλική φίρμα από την Sant'Agata κατασκεύασε και ένα πρωτότυπο κανονικής κλίμακας στα πρότυπα του ψηφιακού υπεραυτοκινήτου που σχεδιάστηκε από το Lamborghini Centro Stile.

Lamborghini

Η Lambo V12 Vision Gran Turismo είναι ίσως η πιο ακραία εφαρμογή της σχεδιαστικής γλώσσας της Lamborghini, με έμφαση στην αεροδυναμική. Το μοντέλο μοιάζει με αγωνιστικό όχημα από το μέλλον, με το κύριο σώμα του να μοιάζει ανεξάρτητο από τα φτερά. 

Τα λεπτά φώτα LED σε σχήμα Υ ακολουθούν τη φόρμα των φουσκωμένων φτερών και των αεροδυναμικών βοηθημάτων, ενώ το επιθετικό σπλίτερ σχεδόν ακουμπά στο έδαφος. Οι αναρτήσεις κάτω από το πολυγωνικό παρμπρίζ που θυμίζει Stealth δείχνουν πως αυτό το υπεραυτοκίνητο σχεδιάστηκε για την πίστα.

Τα πλευρικά παράθυρα σε σχήμα πυραμίδας είναι εμπνευσμένα από την Lamborghini Marzal (1968). Πιο χαμηλά στο προφίλ βρίσκουμε δύο μεγάλες εισαγωγές αέρα που βοηθούν στην ψύξη του κινητήρα V12 ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο, πίσω από την θέση του οδηγού και κάτω από ένα γυάλινο κάλυμμα. Μοναδικές είναι και οι ζάντες με έξι ακτίνες που συνδυάζουν μαύρο και χρυσό και κρύβουν πίσω τους τα μεγάλης διαμέτρου φρένα.

Στο πίσω μέρος κυριαρχεί η "διαστημική" διπλή αεροτομή και ο τεράστιος διαχύτης που φιλοξενεί έξι (!) απολήξεις της εξάτμισης γκρουπαρισμένες σε δύο τριάδες.

Lamborghini

Ο οδηγός μπαίνει στο όχημα σαν πιλότος μαχητικού αεροσκάφους καθώς αντί για πόρτες ανοίγει ολόκληρος ο θόλος αποκαλύπτοντας τη μονοθέσια καμπίνα. Όλα τα χειριστήρια βρίσκονται στο τιμόνι, πίσω από το οποίο προβάλλονται τρισδιάστατα όλες οι απαραίτητες πληροφορίες. Αυτό δεν είναι το πρώτο μονοθέσιο αυτοκίνητο της Lamborghini καθώς το 2013 είχε παρουσιαστεί η - λιγότερο ακραία από πλευράς εμφάνισης - Egoista.

Η Lambo V12 Vision GT χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα κίνησης της Lamborghini Sián με συνδυαστική απόδοση 819 PS, κάτι που σημαίνει πως η επιτάχυνση 0-100 km/h θα απαιτεί λιγότερο από 2,8" και η τελική θα ξεπερνά τα 350 km/h.

Προφανώς οχήματα σαν και αυτό με το πρόθεμα "Vision Gran Turismo" δεν προορίζονται για την παραγωγή, αλλά για τη μέγιστη οδηγική απόλαυση εντός του ψηφιακού κόσμου, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους σχεδιαστές να πειραματιστούν χωρίς περιορισμούς. Όσοι λοιπόν έχετε το Playstation 4 και το παιχνίδι Gran Turismo Sport, ετοιμαστείτε να οδηγήσετε την Lambo V12 Vision GT στην αγαπημένη σας πίστα από την άνοιξη του 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube