node/37367

Η διαστημική Lamborghini Lambo V12 Vision GT στο Μονακό [video]

Μονοθέσιο υπεραυτοκίνητο με ακραία αεροδυναμικά βοηθήματα για τον ψηφιακό κόσμο του Gran Turismo.

Η Lamborghini παρουσίασε στο Monte Carlo το τελευταίο της δημιούργημα - την Lambo V12 Vision Gran Turismo - ένα μονοθέσιο σχεδιασμένο για τον χώρο του gaming.

Όπως και τα πρωτότυπα Vision GT που έχουν παρουσιάσει κατά καιρούς άλλοι κατασκευαστές (Aston MartinBugatti, Hyundai, Jaguar, McLaren, Mercedes-AMG, Nissan, Peugeot κ.α.), έτσι και η εκδοχή της Lamborghini θα είναι διαθέσιμη στο παιχνίδι Gran Turismo Sport για την κονσόλα Playstation 4 από την άνοιξη του 2020. Η ιταλική φίρμα από την Sant'Agata κατασκεύασε και ένα πρωτότυπο κανονικής κλίμακας στα πρότυπα του ψηφιακού υπεραυτοκινήτου που σχεδιάστηκε από το Lamborghini Centro Stile.

Lamborghini

Η Lambo V12 Vision Gran Turismo είναι ίσως η πιο ακραία εφαρμογή της σχεδιαστικής γλώσσας της Lamborghini, με έμφαση στην αεροδυναμική. Το μοντέλο μοιάζει με αγωνιστικό όχημα από το μέλλον, με το κύριο σώμα του να μοιάζει ανεξάρτητο από τα φτερά. 

Τα λεπτά φώτα LED σε σχήμα Υ ακολουθούν τη φόρμα των φουσκωμένων φτερών και των αεροδυναμικών βοηθημάτων, ενώ το επιθετικό σπλίτερ σχεδόν ακουμπά στο έδαφος. Οι αναρτήσεις κάτω από το πολυγωνικό παρμπρίζ που θυμίζει Stealth δείχνουν πως αυτό το υπεραυτοκίνητο σχεδιάστηκε για την πίστα.

Τα πλευρικά παράθυρα σε σχήμα πυραμίδας είναι εμπνευσμένα από την Lamborghini Marzal (1968). Πιο χαμηλά στο προφίλ βρίσκουμε δύο μεγάλες εισαγωγές αέρα που βοηθούν στην ψύξη του κινητήρα V12 ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο, πίσω από την θέση του οδηγού και κάτω από ένα γυάλινο κάλυμμα. Μοναδικές είναι και οι ζάντες με έξι ακτίνες που συνδυάζουν μαύρο και χρυσό και κρύβουν πίσω τους τα μεγάλης διαμέτρου φρένα.

Στο πίσω μέρος κυριαρχεί η "διαστημική" διπλή αεροτομή και ο τεράστιος διαχύτης που φιλοξενεί έξι (!) απολήξεις της εξάτμισης γκρουπαρισμένες σε δύο τριάδες.

Lamborghini

Ο οδηγός μπαίνει στο όχημα σαν πιλότος μαχητικού αεροσκάφους καθώς αντί για πόρτες ανοίγει ολόκληρος ο θόλος αποκαλύπτοντας τη μονοθέσια καμπίνα. Όλα τα χειριστήρια βρίσκονται στο τιμόνι, πίσω από το οποίο προβάλλονται τρισδιάστατα όλες οι απαραίτητες πληροφορίες. Αυτό δεν είναι το πρώτο μονοθέσιο αυτοκίνητο της Lamborghini καθώς το 2013 είχε παρουσιαστεί η - λιγότερο ακραία από πλευράς εμφάνισης - Egoista.

Η Lambo V12 Vision GT χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα κίνησης της Lamborghini Sián με συνδυαστική απόδοση 819 PS, κάτι που σημαίνει πως η επιτάχυνση 0-100 km/h θα απαιτεί λιγότερο από 2,8" και η τελική θα ξεπερνά τα 350 km/h.

Προφανώς οχήματα σαν και αυτό με το πρόθεμα "Vision Gran Turismo" δεν προορίζονται για την παραγωγή, αλλά για τη μέγιστη οδηγική απόλαυση εντός του ψηφιακού κόσμου, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους σχεδιαστές να πειραματιστούν χωρίς περιορισμούς. Όσοι λοιπόν έχετε το Playstation 4 και το παιχνίδι Gran Turismo Sport, ετοιμαστείτε να οδηγήσετε την Lambo V12 Vision GT στην αγαπημένη σας πίστα από την άνοιξη του 2020.

node/39607

Lamborghini Huracán παρατημένη στην έρημο του Las Vegas [video]

Ποιος αφήνει ένα υπεραυτοκίνητο στη μέση του πουθενά;

Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Lamborghini Huracán παρατημένη στην έρημο του Las Vegas [video]

Μια πράσινη Lamborghini Huracán LP580-2 εντοπίστηκε παρατημένη στην έρημο του Las Vegas από το κανάλι Royalty Exotic Cars στο YouTube, μετά από φήμες που κυκλοφορούσαν στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αγόρασε Lamborghini Huracán Evo με το βοήθημα για τον κορονοϊό!

Αν και από μακριά μοιάζει να είναι μια παρκαρισμένη Huracán ανάμεσα στους θάμνους, το υπεραυτοκίνητο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές στην ανάρτηση και τα μηχανικά μέρη όπως φαίνεται από κοντινά πλάνα. Το εμπρός παρμπρίζ έχει ραγίσει κάτι που σημαίνει πως η πισωκίνητη Lamborghini ίσως συγκρούστηκε με κάποιο ζώο, ο προφυλακτήρας και το σπλίτερ έχουν σπάσει από τις πέτρες και τα χώματα, οι αερόσακοι έχουν ανοίξει, τα πλευρικά μαρσπιέ έχουν τραυματιστεί και η πίσω δεξιά ρόδα υποδηλώνει ζημιά στην ανάρτηση.

Χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη, εικάζουμε πως ο οδηγός εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στο σημείο μετά από έξοδο του από το δρόμο. Το πιθανότερο σενάριο είναι ο ιδιοκτήτης της Huracán να την παραχώρησε σε εταιρεία ενοικίασης υπεραυτοκινήτων - ένας κλάδος επιχειρήσεων που βρίσκεται σε άνθιση στο Las Vegas - η οποία με τη σειρά της τη νοίκιασε σε πελάτη. Ο πελάτης τράκαρε την Lamborghini και προφανώς επέλεξε να εξαφανιστεί αντί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Αυτό είναι ακόμη πιθανότερο αν αναλογιστούμε πως η ασφάλεια του οδηγού μπορεί να μην κάλυπτε το ατύχημα, οπότε θα έπρεπε να πληρώσει ένα φουσκωμένο λογαριασμό για την επισκευή του.

Lamborghini Huracan

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πωλείται Lamborghini Huracán με 302.500 km στο οδόμετρο

Όπως και να έχει, η θέα μιας παρατημένης Lamborghini στη μέση του πουθενά δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Ελπίζουμε το αυτοκίνητο να εντοπιστεί από τον ιδιοκτήτη και να μετακινηθεί προτού υποστεί ακόμα μεγαλύτερες ζημιές από βανδαλισμό ή από τα στοιχεία της φύσης.

[Πηγή: Lamborghinichat.com]

node/39589

Αγόρασε Lamborghini Huracán Evo με το βοήθημα για τον κορονοϊό!

Ο 29χρονος ξόδεψε μισό εκατομμύριο σε αυτοκίνητα, κοσμήματα και ξενοδοχεία προτού αποκαλυφθεί η απάτη.

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Αγόρασε Lamborghini Huracán Evo με το βοήθημα για τον κορονοϊό!

Ένας 29χρονος εν'ονόματι David Τ.Hines από το Miami των ΗΠΑ, χρησιμοποίησε το βοήθημα του COVID-19 για να αγοράσει μεταξύ άλλων μια Lamborghini Huracán Evo!

Ο άντρας εκμεταλλεύτηκε το Paycheck Protection Program που έδινε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να πάρουν δάνεια με ευνοικούς όρους έτσι ώστε να πληρώσουν τους εργαζόμενους τους κατά τη διάρκεια του lockdown. Τον περασμένο Μάιο, ο Hines έκανε αίτηση για δάνειο ύψους $3.984.557 το οποίο έλαβε σε τρεις δόσεις, ενώ συνέχισε να ζητά περισσότερα με τελικό στόχο τα $13.540.000 (!) Ενδεικτικά, το μηνιαίο κόστος μισθοδοσίας για 70 εργαζόμενους στις 4 επιχειρήσεις του ήταν περίπου $200.000 ενώ ο ίδιος είχε δηλώσει πως είναι $4.000.000.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο επιχειρηματίας πρόλαβε να ξοδέψει περίπου $500.000 από τα χρήματα που έλαβε, προτού η κυβέρνηση ξεκινήσει την έρευνα και η τράπεζα Bank of America παγώσει τους λογαριασμούς του. Όπως αποκαλύφθηκε, ο Hines δεν είχε ξοδέψει ούτε δολλάριο σε μισθοδοσία. Αντί για αυτό, αγόρασε μια μπλε Lamborghini Huracán Evo έναντι $318.497, έστειλε στη μητέρα του $60.000, ξόδεψε $4.000 στο κατάστημα Saks Fifth Avenue, $8.500 στο κοσμηματοπωλείο Graff και $7.000 στο ξενοδοχείο Setai στο Miami.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Lamborghini Huracán Evo

Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι πως η απάτη αποκαλύφθηκε μετά από τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ο Hines με την μπλε Lamborghini τον Ιούλιο. Η αστυνομία κατέσχεσε το υπεραυτοκίνητο και έτσι γεννήθηκαν υποψίες που οδήγησαν σε έρευνες από έξι (!) υπηρεσίες της κυβέρνησης (FDIC-OIG, USPIS, IRS-CI, BA-OIG, Board of Governors of the Federal Reserve System και το Bureau of Consumer Financial Protection-OIG).

Στις αρχές της εβδομάδας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως ο Hines κατηγορείται για τραπεζική απάτη, ψευδείς δηλώσεις σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και συναλλαγές με παράνομα έσοδα. Η μέγιστη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί είναι 70 χρόνια φυλάκισης, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο που θα γίνει η δίκη του έχει επιτραπεί να ζει με τη μητέρα του φορώντας πομπό GPS. Ο δικηγόρος του, Chad Piotrowski, δήλωσε πως ο Hines είναι πράγματι ιδιοκτήτης επιχειρήσεων και όπως εκατομμύρια άλλοι πολίτες ένιωσε τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και θέλει να πει την ιστορία από τη δική του πλευρά όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

[Πηγή: Autoblog.com]