Jaguar Vision GT: Ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο για τον ψηφιακό κόσμο [video]

Jaguar Vision GT: Ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο για τον ψηφιακό κόσμο [video]

Με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης απόδοσης 1.020 PS και επιτάχυνση 0-100 km/h σε κάτω από 2".

Η Jaguar παρουσίασε το Vision GT Coupé, ένα ηλεκτρικό τετρακίνητο αγωνιστικό πρωτότυπο για τον ψηφιακό κόσμο του Gran Turismo Sport. Όπως ισχύει για τα περισσότερα πρωτότυπα Vision GT που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς από διάφορες εταιρείες, το μοντέλο της Jaguar δεν θα κατασκευαστεί στην πραγματικότητα, όμως θα είναι διαθέσιμο για οδήγηση στο δημοφιλές παιχνίδι του Playstation 4.

Vision GT

Σχεδιαστικά, το Vision GT συνδυάζει σχήματα και καμπύλες εμπνευσμένα από τα θρυλικά αγωνιστικά C-type, D-type και Lightweight E-Type με τη μελλοντική ταυτότητα των μοντέλων της Jaguar. Λόγω της φύσης του project, οι νεότεροι σε ηλικία σχεδιαστές της βρετανικής φίρμας είχαν την ελευθερία να δημιουργήσουν τις ιδανικές αναλογίες και καμπύλες για το ψηφιακό μοντέλο, υπό την καθοδήγηση του Julian Thomson, υπεύθυνου σχεδιασμού της Jaguar.

Το αμάξωμα από εξωτικά υλικά βασίζεται σε ένα monocoque πλαίσιο κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και κράματα αλουμινίου, με αποτέλεσμα το συνολικό βάρος να περιορίζεται στα 1.400 kg με αναλογία 50:50 ανάμεσα στους δύο άξονες. Στο εσωτερικό, η εικόνα είναι εξίσου φουτουριστική με το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης "KITT-E", οθόνες επαυξημένης πραγματικότητας, διαφανή πίνακα οργάνων με τρισδιάστατα γραφικά και ψηφιακά πλευρικά παράθυρα.

Jaguar

Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και τα μηχανικά μέρη του πρωτοτύπου προέρχονται από τα μονοθέσια της Jaguar στη Formula E και την αγωνιστική I-Pace eTROPHY. Οι τρεις ηλεκτροκινητήρες έχουν συνδυαστική απόδοση 1.020 PS (750 kW) και 1.200 Nm ροπής, προσφέροντας τετρακίνηση και επιταχύνοντας το μοντέλο από τα 0-100km/h σε κάτω από 2", με την (θεωρητική) τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 320 km/h. 

Όσο για τον ήχο, οι τεχνικοί της Jaguar χρησιμοποίησαν ηχογραφήσεις από την D-Type που έτρεξε στο Le Mans το 1957 σε συνδυασμό με φουτουριστικούς ήχους ώστε να δημιουργήσουν ένα απολαυστικό sountrack που να ταιριάζει με την οδηγική εμπειρία.

Για τους φίλους του gaming, η Jaguar Vision Gran Turismo Coupé θα είναι διαθέσιμη για download στο παιχνίδι Gran Turismo Sport από τα τέλη Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube