Lamborghini Egoista: Τελικά η Veneno δεν ήταν και τόσο εξωφρενική! [video]

Lamborghini Egoista: Τελικά η Veneno δεν ήταν και τόσο εξωφρενική! [video]

Η Lamborghini ολοκλήρωσε τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια της παρουσιάζοντας ένα ακόμα εξωφρενικό πρωτότυπο, το Egoista.

Το Egoista, όπως ονομάζει η ιταλική φίρμα το νέο της πρωτότυπο, παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της εταιρείας, Stephan Winkelmann, σε δείπνο που διοργανώθηκε μετά την ολοκλήρωση του Grand Tour, όπου 350 Lamborghini συμμετείχαν σε μια οδική εκδρομή. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του επικεφαλής της μάρκας, το Egoista είναι ένα δώρο των ανθρώπων της φίρμας στην φίρμα και δεν πρόκειται να καταλήξει ποτέ σε κάποιον ιδιώτη, όπως η Veneno.

Η σχεδίαση του Egoista είναι εμπνευσμένη από το μαχητικό ελικόπτερο Apache και το αμάξωμά του είναι κατασκευασμένο από εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και κάρμπον. Μάλιστα, για να συνδέσει το νέο της δημιούργημα ακόμα περισσότερο με τη «μούσα» του, το Apache, η Lamborghini χρησιμοποίησε για το βάψιμο του αμαξώματός του μια ειδική βαφή που επιτρέπει στο Egoista να περνά απαρατήρητο από τα ραντάρ! Δεν γίνεται διευκρίνηση αν η βαφή αυτή αποτρέπει και τα αστυνομικά ραντάρ να καταγράψουν τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, το οποίο εφοδιάζεται με V10 κινητήρα 5,2 λίτρων που αποδίδει 600 ίππους.

Τη σχεδίαση του Egoista επιμελήθηκε ο επικεφαλής σχεδιαστής του γκρουπ VW, Walter de Silva, με την βοήθεια των Alessandro Dambrosio και Stefan Sielaff, οι οποίοι ηγούνται των σχεδιαστικών τμημάτων για τον εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό των αυτοκινήτων του γερμανικού ομίλου.

«Αυτό το αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί για έναν μόνο άνθρωπο» δήλωσε ο de Silva αναφερόμενος στο γεγονός ότι το Egoista έχει θέση μόνο για τον οδηγό του. «Σχεδιάστηκε για ανθρώπους που θέλουν τα πιο εξτρίμ και σπέσιαλ πράγματα στον κόσμο. Αντιπροσωπεύει την ακραία μορφή ηδονισμού, ένα αυτοκίνητο χωρίς κανέναν συμβιβασμό. Με μια λέξη, θα το περιέγραφα ως εγωιστικό» συνέχισε ο de Silva.

Αναφερόμενος στο πιο περίεργο χαρακτηριστικό του Egoista, το εκτινασσόμενο κόκπιτ του, ο σχεδιαστής του ομίλου VW ανέφερε: «Το κόκπιτ είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από κάρμπον και αλουμίνιο και αντιπροσωπεύει έναν κλωβό επιβίωσης, ο οποίος επιτρέπει στον οδηγό να απομονωθεί και να προστατευτεί από κάθε είδους εξωτερικό στοιχείο. Η ιδέα ήταν να μεταφέρουμε το κόκπιτ ενός μαχητικού αεροσκάφους σε ένα αυτοκίνητο δρόμου».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube